Halep, la Winners Open: „Cu siguranță voi juca în viitor aici dacă se va potrivi cu programul meu. Îmi face o deosebită plăcere să joc la Cluj. Sper să câștige o româncă”

Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost invitată de onoare a organizatorilor turneului internațional care se desfășoară la Cluj-Napoca, Winners Open WTA250. Aceasta a oferit o conferință de presă

„Mă bucur tare mult că am ajuns la Cluj din nou, e mare plăcere de fiecare dată, oamenii sunt deosebiți și organizarea e absolut superbă. Am ajuns aseară și am dat așa o tură peste tot și am văzut că sunt foarte multe zone în care sportivii se bucură pentru că la turnee ai numai meciuri, antrenamente, dar aici ai un beauty corner, este și sala de forță, zona de VIP. Este un turneu extraordinar și mă bucur foarte mult că am venit. Din păcate nu am putut să joc pentru că fiind accidentată nu am știut cum o să fiu fizic și faptul că este pe zgură nu este potrivit pentru că eu plec săptămâna aceasta în Canada la turneu.

Cu siguranță în viitor dacă se va potrivi pe programul meu voi juca cu plăcere pentru că îmi face deosebită plăcere mereu să joc la Cluj, așa cum am jucat la Fed Cup și am câștigat ceva meciuri.

Sper ca o româncă să câștige turneul, indiferent care”, a declarat Simona Halep în cadrul unei conferințe de presă.

Diferența dintre turneul de la Cluj și București

„Aici mi se pare un pic mai relaxat, dar și la București a fost destul de plăcut, pentru mine a fost diferit pentru că am și jucat doi ani acolo, aici nu am jucat și nu am cum să spun care este atmosfera ca jucător. Dar ca spectacol îmi place mult aici”, a susținut românca.

Despre zvonurile cu privire la renunțarea la cariera sportivă pentru viața de familie

„Sunt zvonuri false 100%, nu am renunțat nimic pe plan profesional, prioritatea mea este tenisul. Bineînțeles că familia mea contează foarte mult și nu m-am măritat așa cum s-a scris, probabil o voi face în curând. Dar nu dăunează partea mea profesională viața personală. Sunt fericită cu ambele„, a mai declarat Halep.

Despre situația sportului din România

„Ar merita și România un astfel de turneu pentru că sunt atât de multe sportive în top 100 și peste, suntem foarte mult, eu sunt în top 10 încă. România merită, dar trebuie să dorească și conducerea să se facă ceva, o infrastructură de care avem nevoie ca să putem face aceste turnee mari.

Îmi doresc tare mult ca oamenii care conduc aceste proiecte să se gândească și la tenis pentru că avem mare nevoie de terenuri pentru cei mici care vin din urmă”, a precizat Halep.

Ce ar trebui făcut pentru a ajuta mai mult tenisul din România

„Știu că multe sportive sunt susține de către federația lor de tenis, în totalitate, chiar și Australia, am vorbit cu Barty (n. red. Ashleigh Barty) despre acest subiect și totul a fost achitat pentru ea, antrenor, echipă, condiții de joc. Multe țări investesc în tenis, chiar și în sportivii foarte buni care au posibilități deja. La noi acest lucru a lipsit de-a lungul anilor și cred că încă lipsește, dar poate în viitor se schimbă acest lucru pentru că sunt foarte mulți copii care sunt talentați și pot face treabă în tenis, dar nu au posibilități financiare. E păcat să pierdem acești copilași”, a declarat Halep.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *