Sărbătoare la Dej! Unirea, victorioasă după hattrick-ul lui Alex Pop

Unirea Dej a bifat primul succes din actual stagiune a Ligii a II-a, după ce a trecut cu 3-0 de CSC 1599 Șelimbăr într-un meci contând pentru etapa a 4-a. Toate golurile au venit în repriza secundă, din partea unui singur jucător!

Dejenii au început cu poftă de joc partida, dorind să „repare” multele ratări din urmă cu o săptămână în fața Dunării Călărași, Angelo Cocian (4) punându-l prima dată la încercare pe portarul advers cu o execuție din marginea careului.

Gazdele au insistat mai mult în privința posesiei în prima parte a partidei, iar în apărare fundașii centrali au putut bloca jucătorii ofensivi ai Șelimbărului când se apropiau de poarta lui Răilean. Sibienii au ajuns cel mult la lovituri de colț, respinse fără mari emoții de uniriști. Oaspeții au tras un prim semnal de alarmă prin Neacșa (16), goalkeeper-ul Dejului scoțând cu oarecare greutăți execuția de la distanță.

Repriza întâi a continuat sub semnul echilibrului, cele două defensive făcându-și treaba, la cabine intrându-se cu 0-0.

Alex Pop face diferența

Primul pas la reluare l-au făcut „panterele roz” după un corner executat de Roș, căpitanul Cătinean fiind cel care a recentrat și balonul a ajuns la Alex Pop (54), fostul U-ist deschizând scorul. Golul marcat de Pop a reprezentat prima reușită a Unirii în actuala stagiune, dejenii punctând în Liga 2 în premieră din 9 iunie 2007 încoace (n.r. 3-6 acasă cu Gaz Metan Mediaș).

Băieții lui Dragoș Militaru au continuat să insiste în atac, peste 10 minute venind golul al doilea, tot prin Alex Pop, după o centrare excelentă venită de la Frăsineanu.

Intensitatea gazdelor în atac nu avea să scadă nici după a doua reușită, pressing-ul atent și recuperările la mijlocul terenului făcând să se ivească o nouă oportunitate. Manole a scăpat în flancul stâng, de unde i-a pasat în careu lui Alex Pop (72), fotbalistul împrumutat de la Farul Constanța reușind hattrick-ul, primul din acest sezon al Ligii 2.

Sper final oaspeții au căutat golul de onoare, cel mai aproape fiind Goh, dar înaltul atacant nou adus la Șelimbăr nu l-a putut învinge pe Răilean.

Două deplasări într-o săptămână

S-a terminat 3-0 pentru Unirea Dej, care bifează primul succes de la revenirea în Liga 2, victorie pentru care a avut de așteptat peste 14 ani, precedentul meci câștigat în acest eșalon fiind în 17 martie 2007, într-un 3-2 cu Poli II Timișoara. De altfel, Dejul s-a impus ultima dată într-o manieră atât de clară în Liga 2 acum mai bine de un deceniu și jumătate, într-un 3-0 acasă cu Tricotaje Ineu în stagiunea 2004/2005!

Etapa viitoare „panterele roz” se deplasează la Brașov, o altă nou-promovată, nu înainte însă de a disputa turul III în Cupa României pe terenul Gloriei Bistrița (marți, 24 august, ora 17.30).

FC Unirea Dej – CS Comunal 1599 Șelimbăr 3-0 (0-0) / Marcator: Alex Pop (’54, ’65, ’72)

Au arbitrat Andrei Baciu (la centru – Botoşani) respectiv asistenții Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani) și Ioan Daniel Humita (Armeniş – Caraş Severin)

Unirea Dej: Răilean – Roș, Kereki, Burdeț, Al. Rus, Ad. Pop, Cătinean, Al. Militaru, Manole, Al. Pop, Cocian. /
Rezerve: R. Papp – Al. Blaj, D. Pop, Al. Papp, Chira, Meszaroș, D. Blaj, Frăsineanu, Vl. Bogdan. Antrenor: Dragoș Militaru

Șelimbăr: Gal – Tătar, Biatoumoussoka, Vișa, R. Crișan, Vodă, Curtean, Boboc, Neacșa, Cîrstean, Antone. / Rezerve: Vâtcă – Badea, Vecerdea, Roșu, Al. Luca, Ciocâlteu, Natea, Criștiu, Goh. Antrenor: Eugen Beza

Foto: Instagram FC Unirea Dej Oficial (Riti Jozsef)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *