Someșul Dej, trei eșecuri în tot atâtea etape în „C”. Rezultatele echipelor clujene în runda a treia

Etapa de la finele săptămânii s-a întins pe o zi în plus față de cum demarează de obicei, Someșul Dej evoluând doar duminica în campionat. Runda n-a adus multe plusuri, fiind înregistrate două victorii pentru echipele clujene.

Sticla Arieșul Turda a fost la câteva minute să bifeze primul punct în noul sezon, menținându-se bine la Reghin până spre final. Avântul a punctat în minutul 87, păstrând astfel toate punctele acasă și rămâne la egalitate cu liderul CS Hunedoara, în vârful clasamentului. Turda în schimb bifează al treilea eșec și o depășește pe Unirea Alba Iulia doar la golaveraj (-3 față de -5).

O misiune dificilă a avut Sănătatea Cluj, care vineri s-a întâlnit cu CS Hunedoara, favorită la câștigarea seriei a IX-a. Hunedorenii au deschis greu scorul, abia după o oră de joc, dintr-un penalty, tabela fiind închisă de Laurențiu Buș în minutul 90. „Virușii verzi” sunt la al doilea meci consecutiv fără gol marcat, apropiindu-se de zona retrogradării, după ce au acumulat un singur punct în trei runde.

Foto: Facebook TurdaNews

Viitorul Cluj a bifat încă un succes în „C”, de data aceasta având în față un adversar de bătut, în persoana Unirii Alba Iulia. Unicul gol al meciului a venit în partea secundă, ajutând astfel Academia de Fotbal Viitorul să vină în „zona bună” a clasamentului, pe locul 5, la egalitate de puncte cu mult mai experimentata Unirea Ungheni.

CFR II merge „ceas”, Someșul Dej rămâne fără punct obținut

Tot vineri au evoluat și micii „feroviari”, care au avut un adversar abordabil, CSM Satu Mare. După nici jumătate de oră scursă, CFR conducea deja cu 2-0, sătmărenii fiind capabili să reducă din diferență în ultima parte a jocului, dar n-au mai putut egala. „Feroviarii” au beneficiat și de jocul rezultatelor, prin înfrângerea Zalăului cu Sportul Șimleu, ajungând pe locul secund, în spatele lui Minaur Baia Mare.

În fine, runda a treia s-a închis cu partida de la Vad dintre Someșul Dej și CAO 1910 Oradea, bihorenii fiind favoriți pe hârtie, având un parcurs mai convingător în începutul stagiunii. Dejul a deschis scorul rapid, prin Visic, dar CAO a reușit egalarea chiar înainte de pauză. În cele din urmă, golul victoriei l-au izbutit tot orădenii, cu patru minute înainte de final. Someșul Dej rămâne fără punct acumulat și are cel mai slab golaveraj din seria a X-a, -6.

Rezultatele și marcatorii

Seria a IX-a

Avântul Reghin – Sticla Arieșul Turda 1-0 (0-0) – Raul Suciu (87)

CS Hunedoara – Sănătatea Cluj 2-0 (0-0) – Andrei Herghelegiu (61, penalty), Laurențiu Buș (90)

Viitorul Cluj – Unirea 1924 Alba Iulia 1-0 (0-0) – Răzvan Pop (54)

Seria a X-a

CFR Cluj II – CSM Satu Mare 2-1 (2-0) – Flaviu Ionescu (23, penalty), Gheorghe Gondiu (27) / Ervin Zsiga (74, penalty)

Someșul Dej – CAO 1910 Oradea 1-2 (1-1) – Stefan Visic (3) / Raul Ardelean (45), Daniel Stan (86)

Foto principal: Facebook FC Someșul Dej

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *