Victorie în prelungiri pentru baschetbalistele lui „U” Cluj împotriva Rapidului

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj a obținut o victorie importantă sâmbătă, în deplasare, la București, cu Rapid, scor 65-59, în cadrul etapei a 17-a a Ligii Naționale.

Meciul de la București s-a desfășurat sub semnul echilibrului pe toată durata acestuia, ambele formații alternând la conducere, însă diferența nu a fost una semnificativă. Primul sfert a fost câștigat de bucureștence cu 18-13, iar alb-negrele al doilea (10-13), scorul la pauza mare fiind o diferență mică pentru Rapid (28-26).

Rapidistele au ieșit mai determinate de la cabine și și-au adjudecat sfertul al treilea cu 16-14, continuând să se mențină la conducere, dar elevele pregătite de grecul Ioannis Koukos au reușit să se impună în al patrulea cu 18-14, egalând scorul la 58-58, rezultat care a trimis meciul în repriza de prelungiri.

Sfertul decisiv a fost unul de care pe care, fiind la discreția baschetbalistelor Universității, care s-au impus cu 7-1 și le-au adus victoria mult așteptată.

„Un meci în deplasare este întotdeauna dificil dar până la urmă, literalmente până la urmă, pe acesta l-am câștigat. În plus, este important să poți învinge și când jocul nu merge chiar așa de bine, chiar așa cum îți dorești. Am avut ceva dificultăți cu jocul în zonă al Rapidului dar în final a ieșit bine și sunt mulțumit de evoluția tuturor fetelor. Fiecare jucătoare și-a adus contribuția sa și eu le felicit pe toate, junioare și senioare, care au dat totul în această întâlnire, așa cum fac de fiecare dată. De acum, partida cu Rapid ține de trecut, trebuie să ne odihnim și să începem să ne pregătim pentru meciul viitor” – a declarat Ioannis Koukos, antrenorul principal al lui ”U”.

Cea mai bună marcatoare a Universității Cluj a fost Alexandra Uiuiu – cu 23 de puncte, urmată de Taneka Rubin – 15, Bianca Mihășan – 11, Bölöni Noemi – 9, Khiana Johnson – 3 și respectiv Amira Al Ash Hab și Miruna Rus câte 2 puncte.

„U” se află pe locul 7 în clasament, iar în următoarea etapă, a 18-a, va juca vineri, 4 februarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu ACS KSE Târgu Secuiesc, echipă aflată pe poziția a 9-a în ierarhie.

Foto (c) Bradeanu Photography

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *