Înfrângere categorică pentru Potaissa Turda în duelul cu Steaua. Roș-albaștrii s-au distanțat la 3 puncte pe locul 2

Potaissa Turda a pierdut clar în deplasarea de la Sighișoara contra Stelei care a devenit favorită pentru clasarea pe locul 2 al Ligii Zimbrilor. Victoria scor 35 – 30 a elevilor lui Ovidiu Mihăilă o pune într-o poziție favorabilă pe Steaua față de turdeni care au ajuns la două înfrângeri consecutive.

Prima repriză a derby-ului s-a ridicat la așteptări. Cele două rivale și-au împărțit perioadele bune din prima parte și au oferit un spectacol pentru publicul care a umplut până la refuz sala din Sighișoara. Steaua a intrat mult mai bine în meci deschizând scorul și distanțându-se destul de repede la o surprinzătoare diferență de 6 goluri în primele 10 minute ale partidei. Elevii lui Horațiu Gal nu s-au regăsit în startul partidei, roș-albaștrii profitând din plin de lipsa de inspirație a turdenilor. Time-out-ul iminent cerut de Horațiu Gal a schimbat cursul jocului în favoarea Potaissei. Turdenii și-au intrat în mână reușind să se apropie de steliști la doar două goluri în minutul 26, fiind ajutați și de câteva intervenții ale lui Șelaru. Chiar și așa finalul reprizei a aparținut „militarilor” care au mai pus două goluri între ei și turdeni până la pauză.

Repriza secundă a fost controlată în întregime de steliști care au refăcut rapid diferența de 6 goluri. A urmat o perioadă de 9 minute în care cele două formații au reușit să marcheze la fiecare atac. Cea mai mare diferență de goluri a fost înregistrată în minutul 50, 9 goluri în favoarea bucureștenilor care păreau că se îndreaptă spre o victorie la un scor mult mai mare. Elevii lui Horațiu Gal au revenit pe final reușind să micșoreze diferența la doar 5 goluri, ecartul care ar fi în favoarea Potaissei la o eventuală egalitate de puncte cu Steaua la finalul stagiunii. Daniel Pop și Marius Szoke au marcat ultimele trei goluri ale partidei care ar putea să cântărească enorm dacă roș-albaștrii se împiedică într-una din ultimele trei etape ale sezonului.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *