Exclusiv. Sportul Clujean a avut dreptate! FRF va înființa o nouă competiție în locul Ligii Elitelor U19

FRF a decis înființarea unei noi competiții în locul Ligii Elitelor U19 denumită „Liga de Tineret”. Această decizie a venit ca urmare a unei analize a FRF unde s-a descoperit faptul că 60% dintre jucătorii utilizați se încadrau la U18, iar jucătorii care ar fi trebuit să evolueze la această categorie de vârstă erau deja la seniori.

Sportul Clujean a aflat în premieră în luna februarie despre noua schimbare a competiției într-un interviu acordat site-ului de Marius Stan, coordonatorul centrului de copiii și juniori „U”-Luceafărul.

„Din vara-toamna anului acesta se va schimba competiția la U19, nu vor mai fi juniori U19, ci tineret asemănător sistemului italian Primavera”, a spus Marius Stan pentru Sportul Clujean în luna februarie a acestui an.

FRF a anunțat pe site-ul oficial modul în care se va desfășura Liga de Tineret:

„În noua competiție FRF, Liga de Tineret, vor participa cele mai bune 24 de echipe din Clasificarea Academiilor și vor putea evolua jucători Under 18, cu posibilitatea de a putea folosi trei fotbaliști peste limita de vârstă, dar fără a depăși categoria Under 21.” au transmis FRF

  • Cele 24 de formații vor fi împărțite în două serii de câte 12 echipe și în sezonul regular se vor disputa 11 etape, jucând fiecare cu fiecare în sistem tur.
  • Cele mai bine 6 echipe clasate se vor califica în play-off, iar celelalte 6 vor evolua în play-out.
  • În play-off și play-out se vor disputa 10 etape, în sistem tur-retur.
  • Primele două formații din clasament la finalul play-off-ului, din fiecare serie, se vor califica la turneul final, unde vor avea loc semifinalele și finala competiției.
  • Campioana Ligii de Tineret va reprezenta România în UEFA Youth League

Foto: Universitatea Cluj

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *