„U” Cluj a votat schimbarea șefiei FRH. Liviu Hossu: „Mă bucur că lumea handbalului a luat atitudine”

Federația Română de Handbal are un nou președinte în urma alegerilor disputate joi, 28 aprilie, în persoana lui Constantin Din, care a obținut o victorie convingătoare în fața fostului președinte Alexandru Dedu.

Sportul Clujean a stat de vorbă cu managerul secției de handbal masculin a Universității Cluj, Liviu Hossu, care a declarat că se bucură că lumea handbalului a luat atitudine împotriva controversatului Alexandru Dedu și a votat schimbarea, așa cum a votat și echipa universitară.

„Constantin Din este noul președinte al FRH, mă bucur că lumea handbalului a luat atitudine. Bogdan Voina a avut un rol important în schimbare, l-a susținut pe Constantin în turul al 2-lea tur. „U” Cluj a votat schimbarea!”, a declarat pentru sportulclujean.ro, managerul echipei de handbal masculin, Liviu Hossu.

Constantin Din a obţinut 157 de voturi în turul al doilea al alegerilor, în timp ce Dedu, contestat masiv de numele grele ale handbalului românesc, a fost preferat de 66 de votanţi.

Constantin Din este fost arbitru internațional IHF și observator EHF.

Constantin Din, acum în vârstă de 53 de ani, este absolvent al Institutului Politehnic București și fost arbitru internațional IHF. În ultimii 20 de ani, el a arbitrat meciuri importante, de la întreceri europene la Campionate Mondiale și Jocuri Olimpice. În prezent, este om de afaceri și observator EHF.

Imediat după ce a câștigat alegerile, Din le-a promis iubitorii handbalului din România că vor vedea un handbal corect. 

„Pornim de la un moment zero și sper să începem reconstrucția foarte repede atât la nivel de arbitraj, cât și la nivel de copii, juniori și seniori. Cred că pot să  rezolva aceste probleme. Mi-am acordat un an de zile și cred că vom reuși să punem handbalul pe linia bună”, a declarat noul presedinte al FRH.

Sorin Dinu este noul vicepreședinte

După o ședință maraton care a durat mai bine de 8 ore, s-a ales și vicepreședintele Federației Române de Handbal. Acesta este Sorin Dinu, fostul arbitru internațional, cel care a făcut parte din cea mai bună pereche de arbitri români din ultimii 15 ani, alături de Constantin Din.

Sorin Dinu și Steluța Luca, vicepreședinți ai federației în mandatul lui Alexandru Dedu, au fost acum adversari, iar primul a câștigat. Din cele 217 voturi valabil exprimate, 126 au mers către fostul arbitru internațional, iar 91 către fosta mare handbalistă. Secretarul General al Federației Române de Handbal va fi numit peste câteva zile de către Constantin Din.

După două mandate în fruntea handbalului românesc, Alexandru Dedu i-a cedat funcția lui Constantin Din, care l-a învins în turul II de scrutin cu 157 de voturi la 66! Asta după ce în turul întâi, Din a obținut 95 de voturi, iar Alexandru Dedu, 79.

Pe lângă Constantin Din, Dedu a mai avut doi contracandidați la șefia Federației Române de Handbal! Pe Bogdan Voina, care a încheiat cursa pe locul 3, cu 48 de voturi și pe Maximilian Gavrilă care a obținut un singur vot. La Adunarea Generală de alegeri a FRH au participat toți cei 225 de membri afiliați cu drept de vot ai federației. Doar 223 de voturi au fost valabil exprimate, două fiind anulate.

Noul șef al Federației Române de Handbal a venit la Adunarea Generală cu o demisie semnată în alb.

„Această demisie e garanția pentru ce vreau să fac în handbalul românesc. Dacă nu reușesc, mă retrag singur”, a declarat Din.

Fostul arbitru internațional spune că nu a avut emoții în privința victoriei sale! „În toată campania mea am fost încrezător în această victorie, pentru că știu să mă autoevaluez. Este o zi foarte frumoasă pentru mine, iubesc din toată inima handbalul românesc”.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *