Emil Boc, dezamăgit după înfrângerea lui „U” Cluj cu Hermannstadt: „Mai există o șansă și trebuie să ne concentrăm, să dăm încredere echipei”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit vineri dimineață la un post local despre șansele Universității Cluj la promovare, după eșecul drastic cu FC Hermannstadt, scor 1-2. Acesta a precizat că deși șansele au scăzut considerabil, mai există totuși o șansă și trebuie jucată până la capăt.

Edilul a făcut și un nou apel împotriva violențelor pe stadioane.

„Eu sunt realist, îmi dau seama că șansele noastre au scăzut considerabil, s-au prăbușit practic, dar mai există o șansă și întotdeauna nu spun niciodată gata până când chiar nu e gata. Așa că despre viitor vorbim după meciul cu Dinamo, până atunci haideți să ne concentrăm cu tot ce avem, să dăm încredere echipei, antrenorului și să stăm în jurul lor și să facem tot ce ne stă în putință acum. O șansă mai este și întotdeauna în viață trebuie să ne-o jucăm”, a declarat primarul Emil Boc, într-o intervenție în această dimineață la ZIUA LIVE.

Primarul a făcut un nou apel la renunțarea actelor de violență pe stadion deoarece Universitatea este un brand și are o istorie în spate, care este prin excelență împotriva violenței.

„Trebuie să ne abținem de la orice act de violență, pentru că „U” Cluj nu este chiar oricine în lumea asta, U este un brand, reprezintă o universitate care prin excelență presupune fair-play, știință, spirit, atmosferă, nu incitare la violență. Universitatea este prin excelență cea care luptă împotriva violenței, promovează toleranța, tot ceea ce înseamnă lucrurile acestea bune din societate. De aceea trag un semnal de alarmă categoric, oameni buni controlați-vă nervii, aveți în spate o istorie a acestui club, brand, a acestui oraș, aveți un motor de promovare al nostru.

La „U” nu e voie să fie cedare de nervi. Violența nu e permisă deloc”, a mai susținut edilul Clujului.

„Eu nu pot să dispun de banii altora, nu pot să am eu gestionarea banilor privați. Mesajul meu a fost clar: când vor fi investitori serioși pentru că U Cluj nu se poate vinde ca o cârpă cuiva sau la cineva, pentru că a fost odată în pragul falimentului și abia am scos-o din groapă. Până atunci orașul își asumă menținerea și susținerea clubului. Dacă sunt oameni serioși care doresc să investească, evident că noi avem o asemenea deschidere, dar brandul nu e o cârpă care să pusă pe mezat cu orice preț și oriunde. Sunt deschis, am aceeași atitudine, dar evident că vedeți că în lumea asta cei care au banii sunt puțini și decid cum să investească.

În continuare sper că și la Cluj vor exista asemenea abordări, le susținem, le aștept, dar până atunci haideți să ne uităm ce e la îndemâna noastră. Pe teren, marți seara, am fost numai noi, de noi a depins totul. Echipa aceasta, așa cum este, a dat totul pe teren. Galeria a fost absolut admirabilă, modul cum s-a dedicat în această perioadă, tot meciul a susținut echipa și 22.000 de oameni au fost conectați cu terenul.

Eu așteptam ca atunci când intri pe teren să sufoci adversarul, în sensul de a domina, de a fi prezent, de a face presing. Mă așteptam ca să fie 2-0 după 15 minute, cu stadionul în picioare. Acesta e spiritul pe care U îl are și trebuie să îl aibă în continuare și spiritul acesta trebuie să îl regăsească echipa, ăsta e rolul antrenorului.

De aceea sunt încă supărat, dar repet, mortul de la groapă nu se întoarce, mergem mai departe și le ținem parte pentru ceea ce înseamnă acum ultimele două meciuri. Asta e viața, mergem mai departe. Mă roade, nu pot să spun că am uitat așa ușor, le spuneam și ieri colegilor că doar mi-am amintit că prin 82 când eram elev în clasa a 10-a la Șincai am plâns pe stadion când a căzut Universitatea în B după un meci pierdut cu 2-1 cu FC Bacău, pe Moina. Eram elev atunci, dar spiritul lui U se naște din fragedă tinerețe, nu mai iese niciodată și nu poți să îl uiți. Până la urmă orașul acesta așa e construit, în jurul simbolului U”, a mai susținut Boc.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

One thought on “Emil Boc, dezamăgit după înfrângerea lui „U” Cluj cu Hermannstadt: „Mai există o șansă și trebuie să ne concentrăm, să dăm încredere echipei”

  1. Penibilul absolut! Adica noi ”ne concentram” si inevitabil echipa va avea mai multa incredere…LOL… Scoateti penibilul asta din postarile despre ”U”, nu mai spurcati acest club alaturand numele acestui personaj gretos de cel al ”Universitatii”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *