Cum vede fostul internațional, Ioan Ovidiu Sabău, barajul dintre „U” Cluj și Dinamo: “Sunt convins că vor fi meciuri echilibrate. Cei de la „U” vor fi mai motivați”

Fostul internațional român Ioan Ovidiu Sabău, dar și fost conducător al Universității Cluj, a analizat „dubla” din meciul de baraj dintre FC Universitatea Cluj și Dinamo București, primul fiind programat sâmbătă, 21 mai, de la ora 20:30.

Sabău este convins că cele două meciuri vor fi echilibrate, dar nu o vede pe Dinamo favorită, iar cei de la Universitatea vor fi mult mai motivați.

“Eu nu văd Dinamo favorită. Sunt convins că vor fi meciuri echilibrate. Cred că cei de la U Cluj vor fi mai motivați decât cei de la Dinamo. Sunt mult mai legați de ceea ce înseamnă obiectiv. Din punct de vedere financiar n-au avut nicio problemă, au stabilitate, siguranța viitorului. Au fost respectați. Dincolo, la Dinamo, nu știu câtă motivație mai au jucătorii, când nu știu dacă vor mai rămâne. Asta ar fi logic.

E adevărat, la U Cluj lucrurile nu au mai funcționat în ultima perioadă. Toată lumea se aștepta să promoveze direct, mai ales după cele două victorii cu Chiajna și cu Petrolul, în care echipa a jucat foarte bine. Lotul este unul echilibrat.

Starea de spirit și entuziasmul s-au deteriorat după înfrângerile cu Slobozia și cu Hermannstadt. Au apărut nemulțumirile, suporterii au contestat jucătorii. Nu-i ușor pentru Lincar să gestioneze momentul și presiunea care s-a creat.

E posibil ca unii jucători tineri de la U Cluj să se blocheze numai când aud numele lui Dinamo. În mod normal, n-ar trebui să se întâmple asta când analizezi jocul și situația de la Dinamo. La cum arată anumiți jucători de la Dinamo, eu să fiu la U Cluj aș juca cu multă, multă dezinvoltură și încredere. Aș juca de la egal la egal.

Important este ca Lincar și jucătorii să creadă în șansele de promovare, să lupte pentru asta. Va conta mult starea de spirit de la ora meciurilor, forma sportivă, dar și norocul. Clar, publicul va umple stadionul la Cluj. Va fi spectacol în tribune, mai ales că galeriile celor două echipe sunt înfrățite. Fiecare își va susține însă favoriții”, a spus Sabău pentru GSP.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *