„Câinii roșii”, puși cu botul pe labe de „studenți”. „U” Cluj a învins Dinamo și pleacă cu prima șansă la returul promovării din „Groapă”

FC Universitatea Cluj a câștigat cu scorul de 2-0 (1-0) împotriva celor de la Dinamo București, în turul barajului de promovare, în urma unui meci de senzație realizat de „studenții” lui Erik Lincar. Golurile „șepcilor roșii” au fost înscrise de Remacle și Boiciuc, dar în același timp alb-negrii l-au pierdut pe Ely Fernandes pentru returul din Ștefan cel Mare.

Partida dintre Universitatea Cluj și Dinamo a început sub o atmosferă fantastică creată de cele două galerii înfrățite. „Studenții” au avut prima șansă de gol prin Ioan Filip, a cărui lovitură de cap a trecut puțin peste bara transversală (min 12). Un minut mai târziu, alb-negrii au dezghețat tabela, iar Remacle a declanșat fiesta pe Cluj Arena. Tescan a fost lansat perfect, dar Eșanu l-a tamponat fără milă, dar Remacle a recepționat balonul și a înscris cu poarta goală (min 13) 1-0.

Centralul Popa l-a penalizat doar cu galben pe goalkeeper-ul dinamoviștilor, dar intrarea acestuia ar fi putut fi sancționată fără probleme cu cartonașul roșu, Tescan aflându-se în poziție iminentă. În plus, intrarea lui Eșanu a fost una nemiloasă cu talpa sus, fără minge. Băieții lui Lincar își puteau dubla avantajul în urma unui contraatac fulger plecat de la Ely Fernandes, Tescan i-a întors serviciul înapoi lui Ely, dar finalizarea jucătorului venit de la Farul a fost una lamentabilă spre disperarea suporterilor clujeni (min 23).

Dinamo a replicat 5 minute mai târziu, după o lansare perfectă a lui Torje, pe care inițial defensiva alb-negrilor au rezolvat-o. Pe respingere Pierret prin un șut puternic de la peste 20 de metri, parat de Gorcea, care a avut un reflex de senzație (min 28).

Tescan a fost la rândul lui aproape de a dubla avantajul Universității, dar șutul lui a fost parat de Eșanu, mingea a ajuns la Remacle, însă devierea lui pentru Boiciuc a fost anticipată de Carp care a intervenit prompt și a îndepărtat pericolul (min 34).

Spre finalul primei reprize, Dinamo a echilibrat jocul, dar defensiva Universității Cluj s-a așezat perfect și nu le-a permis dinamoviștilor să egaleze, iar la cabină „studenții” au intrat în avantaj.

Partea a doua a avut un început furtunos. Dinamo a avut o șansă importantă de a egala prin Cosmin Matei, dar execuția decarului a izbit violent bara transversală. În minutul 57 , Boiciuc a irosit o șansă imensă de a face 2-0, Pires l-a lansat singur cu Eșanu, pe care a încercat să-l dribleze, dar portarul bucureștenilor i-a citit fenta și a avut o intervenție de senzație, reușind să păstreze scorul. Apoi Ely Fernandes a complicat finalul Universității după ce a primit cel de al doilea galben și și-a lăsat echipa în 10 în minutul 72.

Portarul clujenilor, Andrei Gorcea, a ieșit la rampă cu o super intervenție de senzație în fața ex-U-istului Morar. Dinamovistul s-a descotorosit ușor de fundașii alb-negrilor, ca mai apoi să șuteze din întoarcere (min 72). Erik Lincar a mutat tactic pe finalul meciului și l-a băgat pe Gugu în locul lui Romero pentru a aduce un plus de siguranță în defensivă și pentru a forța pe contraatac. Tactica a funcționat perfect, iar un minut mai târziu, șepcile roșii au marcat mult așteptatul gol 2 prin Boiciuc, iar Cluj Arena a explodat în urale. Faza a plecat de la o combinație de senzație dintre Filip și Ribeiro și a continuat cu un assist de gabarit în gura porții pentru o finalizare de clasă a lui Boiciuc (min 83) 2-0.

Finalul a fost exemplar controlat de Universitatea Cluj, iar „șepcile roșii” vor pleca cu un avantaj important la returul din „Ștefan cel Mare” pentru a-și atinge mult așteptatul obiectiv și anume promovarea în prima divizie.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Romeo (Gugu min 80), Ilie, Ispas, Pîrvulescu (Dobrescu, min 38) – Pires, Filip – Fernandes, Remacle (Balgiu, min 68), Tescan (Ribeiro, min 80) – Boiciuc

Rezerve: Păun, Vomir, Dobrescu, Ribeiro, Hofman, Haită, Gugu, Alexandru, Balgiu

Dinamo București: Eșanu- Moura, Carp, Aloe (Patriche min 40), Filip – Răuță (Morar, min 59), Pierret – Bordușanu (Crețu, min 59), Matei, Torje – Irobiso

Rezerve: Fara, Radu, Patriche, Jovanovic, Ivanov, Crețu, Bani, Mihaiu, Morar

Cartonașe galbene: Eșanu / Fernandes, Pires, Boiciuc, Ispas

Cartonaș roșu: Fernandes

Foto (c) Mihai Rusu

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *