Dinamo – „U” Cluj, returul barajului. Meciul care le poate aduce „șepcilor roșii” revenirea în Liga 1. Lincar: „Mizez foarte mult pe forța grupului”

Universitatea Cluj va disputa duminică, 29 mai, la București, returul barajului cu Dinamo, iar „studenții” lui Lincar vor începe meciul cu un avantaj de 2-0 din primul meci de pe Cluj Arena.

Într-o conferință de presă premergătoare partidei cu Dinamo, antrenorul lui „U” și managerul sportiv Gabriel Giurgiu au prefațat confruntarea care i-ar putea asigura clujenilor accederea în Liga 1.

Știe toată lumea ce presiune apasă pe acest joc. Am zis deja de la jocul tur, presiunea va fi pe ambele echipe și cred eu că asta va continua să cântărească și în acest joc de la București, de pe Stadionul Ștefan cel Mare.

Sincer mi-aș fi dorit ca lumea să fie mai neutră în declarații. Ceea ce vreau să spun este că acest club are o tradiție de peste 100 de ani și trebuie respectat mai mult. Nu e vina acestui club că a ajuns să joace un meci de baraj cu Dinamo și noi chiar ne dorim să promovăm în Liga 1 și considerăm că această echipă merită să fie la Liga 1, mai ales prin prisma suporterilor care au venit în număr mare în ultimul timp pe acest stadion. Le mulțumesc încă odată.

Poate la un moment dat lumea nu a înțeles mesajul meu, dar m-am bucurat enorm când am reușit să joc cu 20.000 de mii de suporteri în tribună la cele două jocuri importante pentru noi, cu FC Hermannstadt și cu Dinamo.

Tehnicianul alb-negrilor a vorbit și despre situația de la Dinamo.

În altă ordine de idei, este adevărat, întâlnim un adversar foarte puternic. Nu cred că locul celor de la Dinamo era să joace acest meci de baraj. Consider că au jucători foarte, foarte interesanți, pe care mi-aș fi dorit să-i antrenez, dar vedeți, printr-o situație conjuncturală s-a intrat într-o zonă psihologică din care a fost foarte greu să mai iasă. E adevărat că în iarnă au adus jucători de valoare, care la multe cluburi au făcut performanță și zic eu, e o echipă care până la urmă ar fi avut forța să evite acest joc de baraj. Individual, știm foarte bine că sunt jucători excelenți și aici mă refer la un Matei, la un Pierret, la un Ivanov„.

Antrenorul Universității a vorbit și despre atmofera din „Groapă”.

„În același timp, nu cred că cineva are dreptul să ne subestimeze și pe noi și aici aș vrea să fac doar o mică remarcă. Am avut un om mai puțin din minutul 72. Dinamo a avut un om în plus și nu știu dacă și-a creat după acel moment o situație foarte clară de a marca și noi am reușit să marcăm în minutul 82, care sper să ne ajute în obținerea obiectivului.

Cu siguranță ne va aștepta infernul la București, dar mizez foarte mult pe bărbăția, pe forța grupului, care am spus că va face diferența în acest dublu meci cu cei de la Dinamo și am mare încredere că ei vor fi puternici și că vor rezista tuturor presiunilor care vor fi în acea seară”.

Despre arbitrajul din tur.

Știți că această echipă pe parcursul acestui an a avut destule înfrângeri și puține meciuri egale, dar dacă e să fac o situație de etapă și etapă în care am pierdut. La Iași nu am comentat arbitrajul, la Miercurea Ciuc am lăudat arbitrajul după ce am pierdut cu 3-1. Am jucat cu Șelimbăr, nu am comentat arbitrajul.

Am jucat cu Astra aici și am pierdut, însă deși a fost un arbitraj așa și așa nu am comentat. La Petrolul am pierdut și mi-am văzut de echipa mea. E adevărat că în play-off, după prima etapă, la 0-0 la Ploiești am făcut anumite remarci, dar să știți că după 20 și ceva de ani în fotbal, jucător activ și la un nivel destul de bun, credeți-mă că am simțurile bine dezvoltate și înțeleg acest fenomen și când cineva încearcă să încline o balanță într-o parte.

Știu să pierd și nu voi da niciodată vina pe arbitraj, doar că în acest joc cu Dinamo de acasă cred că ei nu au ce să reproșeze arbitrajului, dar eu ce pot să spun este că în minutul 2, Boiciuc scapă spre poartă și e oprit de fundașul central care nu primește cartonaș galben și în minutul 28, ceea ce mă doare pe mine, aici este clar că nu a fost vina centralului, ci a tușierului. Torje îl trage de tricou, grosolan ca la Liga a IV-a, pe fundașul meu stânga și scapă singur cu portarul. Ce se întâmpla dacă marca și era 1-1? Așa ceva nu îmi doresc, sincer. E un fault de Liga a IV-a, o tragere de Liga a IV-a. Respect Dinamo, respect toți jucătorii de la Dinamo, dar nu îmi doresc și ei dacă vor reuși să aibă o evoluție bună, e ok, să câștige, dar nu îmi doresc ca cineva să fie avantajat. Sunt sigur că în România sunt arbitrii care pot fi imparțiali, deși va fi presiune pe toată lumea, dar îmi doresc să fiu arbitrat corect.

Situația lotului din duelul din „Ștefan cel Mare”

Am avut trei, patru jucători cu probleme, dar astăzi, în principiu, s-au antrenat și separat, dar zic eu că la ora jocului toată lumea va fi aptă”

Lincar a făcut referire și la modul în care clubul gestionat situația în ultimele zile.

Am încercat să-i conving pe jucătorii mei să înțeleagă că jocul pornește de la 0-0, să considere că e doar prima manșă și că mergem la București să obținem un rezultat bun și că a doua manșă se va desfășura la Cluj peste încă o săptămână.

Îmi doresc foarte mult să uităm ce s-a întâmplat sâmbăta trecută și să mergem cu încredere și cu speranță că putem obține un rezultat bun la București„.

Managerul sportiv Gabriel Giurgiu a vorbit despre motivația financiară a echipei.

Ultimele 10 zile le-am trăit cu maxim interes, am încercat să fim cu toții alături de echipă, de staff, pentru că e important să ne simtă aproape. Vizavi de motivația financiară, sunt anumite bonusuri pe care le au în contract, sunt anumite extra-bonusuri pe care le pot primi în eventualitatea unei promovări în Liga 1 și sunt convins că nu doar banii contează în momentul acesta, pentru că în momentul în care intri în teren te gândești foarte mult la victorie, la promovare și la ceea ce înseamnă să ajungi în Liga 1 cu ”U” Cluj„, a declarat Giurgiu.

Partida dintre Dinamo și „U” Cluj are loc duminică, 29 mai, de la ora 21:00.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *