Horia Tecău s-a retras din activitate în fața a peste 7000 de oameni în BT Arena, la Sports Festival din Cluj-Napoca. Jucătorul și-a lansat școala de tenis

Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca a găzduit vineri seara, 10 iunie, la Sports Festival, iar peste 7000 de oameni au venit să vadă și să trăiască emoția meciului de retragere al fostului tenismen Horia Tecău.

Retragerea lui Tecău în BT Arena a început cu un show de lasere și lumini, urmat de un spectacol de dans impresionant oferit de două refugiate dim Ucraina, reunite în grupul Duo Gemini.

Tecău a fost ovaționat la scenă deschisă de public și a prezentat cinci dintre cele mai importante trofee ale sale, acesta având 38 de astfel de trofee în cariera sa.

Și-au făcut întrarea pe teren foștii tenismeni Andrei Pavel și Gabriel Trifu

„Îmi pare rău că te retragi, acesta e momentul tău și te felicit”, a declarat fostul număr mondial, Ilie Năstase, cel care i- dăruit lui Tecău o rachetă cu care a evoluat acesta în carieră.

Alaturi de Horia au pășit pe teren trei foști colegi cu care a făcut performanță la nivel mondial: Marius Copil, Robert Linstedt și Bethanie Mattek-Sands. Nu în ultimul rând marea campioană a României, Simona Halep a jucat alături de antrenorul său Patrick Mouratoglou.

Meciul a constat în două seturi, primul în care Horia și invitații săi au rotit echipele. Al doilea set simbolic a fost mai plin de emoție. Simona și Horia au făcut echipă împotriva primarului Emil Boc care a intrat pe teren alaturi de tatăl Simonei, Stere Halep. După câteva mingi, cei doi piloni ai tenisului românesc au făcut echipă cu tații lor, un moment unic în cariera lor.

Ultimul moment a fost reprezentat de o surpriză a lui Tecău pentru copiii din sală, care au fost invitați pe teren pentru o poză.

Eroul serii a avut și un mesaj de final pentru public în care a mulțumit susținerii pe care a primit-o de-a lungul întregii sale cariere. Acesta a anunțat deschiderea școlii sale de tenis.

Vasile Manu / Daniel Kerekeș

Foto: Mihai Rusu

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *