„U” Cluj și-a adus un portar cu experiență internațională, trecut și pe la Juventus

Universitatea Cluj a bifat ultima achiziție inainte de plecarea în cantonamentul din Austria. Este vorba de portarul Laurențiu Brănescu, 28 ani si o înălțime de 1.94m, originar din Râmnicu Vâlcea.

Brănescu a început fotbalul la CSM Râmnicu Vâlcea, iar la vârsta de 17 ani a fost transferat de unul dintre cele mai mari cluburi ale Italiei, Juventus Torino. A jucat timp de două sezoane pentru Juventus Primavera, unde a strâns 44 de meciuri, reușind să câștige Turneul Viareggio (2011/2012) și Supercupa Italiei la nivel de juniori (2012/2013).

Pasul către seniori

Deși s-a antrenat de mai multe ori alături de seniori și a făcut parte din lotul lui Juventus la câteva jocuri, acesta nu a apucat să debuteze pentru echipa mare a torinezilor. A făcut pasul la nivel de seniori în tricoul celor de la Stabia, echipă de Seria B unde a fost împrumutat de Juventus. A mai jucat sub formă de împrumut la Virtus Lanciano (Seria B din Italia), Haladas (Ungaria), Omonia Nicosia (Cipru).

Revenirea în România și primul trofeu în țară

La începutul sezonului 2016/2017, Laurențiu Brănescu ajungea sub formă de împrumut la Dinamo București. În acel an reușea să câștige Cupa Ligii României alături de „câinii roșii”. A mai jucat un an la Dinamo, bifând în total 24 de partide la echipa de pe „Ștefan cel Mare”.

Experiență în campionatul Scoției

Cea mai bună perioadă petrecută de Laurențiu Brănescu în afara țării a venit în sezonul 2019/2020, când a jucat pentru Kilmarnock FC, formație din prima ligă a Scoției. A stârns 30 de meciuri în poarta scoțienilor, clasându-se pe locul opt la finalul campionatului.

Încetarea înțelegerii cu Juventus și transferul la Poli Iași

După o perioadă îndelungată când a jucat sub formă de împrumut, fiind legat de Juventus Torino, Laurențiu Brănescu a decis să încheie înțelegerea cu torinezii și să pornească pe un nou drum. Pe 10 ianuarie 2021, portarul ajungea la Politehnica Iași, apărând buturile ieșenilor în 18 partide de campionat.

În sezonul 2021/2022, Laurențiu Brănescu a jucat sub culorile celor de la Farul Constanța.

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *