„U” Cluj a revenit fără nicio înfrângere de la turneul Campionatului Național de Rugby în 7 de la Iași

Rugbyiștii Universității Cluj au încheiat neînvinși meciurile din cadrul primului turneu al Campionatului Național de Rugby în 7, desfășurat timp de două zile pe Stadionul „Tepro” din Iași.

Alb-negrii au făcut parte, în prima zi, din Grupa A, unde au învins, pe rând, pe Știința Petroșani cu 31-0, CSU Phoenix Brașov cu 40-7 și respectiv de Grivița UNEFS București cu 31-10.

În cea de a doua zi, în meciurile de clasament, clujenii au debutat cu un succes categoric, 29-5, împotriva lui CSM Constanța urmată de altele două, 31-14 cu RC Gura Humorului și respectiv 19-14 cu CSM Galați.

Concluziile antrenorului Cristian Săuan la finalul turneului

„În primul rând aș dori să-i felicit pe jucători pentru atitudinea de care au dat dovadă la acest turneu de rugby în șapte. Mi-a plăcut mult comportamentul, unitatea și ambiția lor care chiar mi-au depășit așteptările. Exact așa trebuie să arătăm ca jucători de rugby, indiferent de meci sau nivelul competiției, gradul de mobilizare trebuie să fie la fel de ridicat indiferent pe cine avem in față.

Pe finalul turneului, în ultima partidă, în care deja oboseala începea să se vadă clar după două zile de meciuri, jucătorii nu au cedat și s-au mobilizat aducând a șasea victorie din tot atâtea meciuri jucate. Bravo lor, bravo nouă tuturor și celor care ne susțin și au încredere în noi!

Urmează o săptămână în care trebuie să analizăm numărul de jucători, să vedem ce disponibilitate avem pentru că sâmbătă și duminică urmează al doilea turneu de rugby în șapte care se va desfășura la Gura Humorului. Trebuie să revedem lotul de sportivi disponibili pentru acest turneu în condițiile în care la Iași, în chiar primul meci, am rămas fără doi jucători din cauza unor accidentări care sperăm cu toții să nu fie grave„, a declarat Săuan.

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *