CFR Cluj, în fața primului test important din Europa! Sivasspor vine în Gruia cu un moral scăzut, fără victorie în acest sezon!

CFR Cluj va disputa a doua etapă a UEFA Europa Conference League pe teren propriu în compania turcilor de la Sivasspor, de la ora 19:45. Clujenii au nevoie de cele 3 puncte după egalul smuls pe final în Kosovo. Oaspeții sunt fără victorie în acest sezon atât în campionat cât și în Europa.

Victoria de duminică seară a dat un plus de moral feroviarilor, care vor aborda meciul de mâine cu același spirit, în încercarea de a aduce prima victorie în grupele UECL de la meciul cu Jablonec din decembrie anul trecut. Trupa pregătită de antrenorul Dan Petrescu trebuie să își ia revanșa față de proprii suporteri pentru jocul slab prestat joia trecută la Priștina, acolo unde golul lui Yuri a adus un punct în prelungiri. Acea prestație a adus și la scandări împotriva antrenorului: galeria CFR-istă și o parte a tribunei i-a cerut demisia lui Petrescu atât înaintea startului meciului cu Craiova cât și în timpul meciului. Această stare de tensiune dintre antrenor și o parte dintre suporteri ar trebui să dispară după un joc solid mâine care să conducă la o victorie.

Oaspeții de mâine au un lot net superior celor de la Ballkani dar apropiat de cel al CFR-ului. Salariile mari din Turcia au atras nume interesante la Sivasspor precum Clinton N’Jie, fost la Lyon, Marseille și Tottenham, dar și Ahmed Musa, adus în această vară Nigerianul care a perforat poarta Argentinei de două ori la mondialul din 2014 a jucat doar 45 de minute pentru turci în acest sezon și este puțin probabil că va juca la Cluj. Fără victorie de la începutul sezonului, Sivasspor se află pe locul 15 în Super Lig cu 4 puncte.

Echipa antrenată de Riza Calimbay a fost eliminată în play-off-ul Europa League de Malmo cu scorul general de 1-5. Astfel turcii vor veni cu o foame extraordinară pentru victorie.

Dan Petrescu nu se bazează pe lipsa de formă a turcilor

„Mâine va fi un meci în care nu există favorită. Ambele echipe au șansa lor, așa cum au fost și primele meciuri în grupe, foarte strânse. Și mâine va fi un meci foarte strâns. Rezultatele meciurilor celor de la Sivasspor nu au fost conform ceea ce s-a jucat. Am apucat să văd 5 meciuri integral, au jucat chiar foarte bine. Când pur și simplu nu intră mingea în poartă, e greu să câștigi meciuri.” a declarat antrenorul la conferința de presă premergătoare partidei.

Meciul CFR Cluj – Sivasspor va avea loc de la ora 19:45 și va fi transmis de PRO Arena.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *