Transylvania Open 2022: ziua 4 – Gabriela Ruse, ultima româncă rămasă în competiție! Genie Bouchard a abandonat după doar un set!

Cea de-a patra zi a turneului WTA 250, de la Cluj-Napoca a fost una plină. Trei românce au intrat pe centralul din BT Arena, însă doar una dintre ele a reușit să se califice în turul secund. Irina Bara și Jaquelin Cristian au fost eliminate de adversare mai bine clasate. Elena Gabriela Ruse a reușit să încheie ziua cu o victorie atât de așteptată de către publicul clujean.

Ziua de marți a început cu un meci care a adus față în față două dintre cele mai bine clasate jucătoare ale turneului: Ann Li, locul 65 respectiv Anastasia Potapova, locul 48. Cele două au practicat un tenis de calitate, rusoaica fiind cea care și-a impus jocul în primul set. Aceasta a dominat în debutul partidei impunându-se lejer cu scorul de 6-2. Părea să fie o victorie ușoară pentru Potapova dar americanca și-a ridicat nivelul în a doua parte a jocului reușind să ducă setul în tie break, acolo unde a pierdut la 5. Într-un meci desfășurat pe terenul 2, Kamilla Rakhimova s-a impus fără prea mari probleme în fața sârboaicei Olga Danilovic, scor 6-2, 6-4.

A urmat primul meci al zilei de marți cu o româncă în prim-plan. Irina Bara a înfruntat-o pe Nuria Parrizas-Diaz, ocupantă a locului 75 WTA. Românca nu a avut nicio șansă în primul set acolo unde a reușit să câștige un singur game. Iberica și-a onorat statutul de favorită, câștigând partida în minimum de seturi. Irina Bara a fot mai competitivă în al doilea act dar nu a reușit decât să pună presiune egalând la 5-5. Meciul care s-a desfășurat în paralel dintre Ocean Dodin și Henrriet Dart a fost câștigat fără drept de apel de către britanică în puțin peste o oră de joc, scor 6-2, 6-0.

Ora 15:30 a adus a doua româncă pe hard-ul de la Cluj Napoca, Jaquelin Cristian (83 WTA) avea să o înfrunte pe chinezoaica Xiyu Wang (59WTA). Ceea ce părea să fie un meci de câștigat pentru bucureșteancă a devenit o misiune dificilă, încât asiatica s-a impus cu un dublu 6-3. Astfel Jaquelin devenea a treia româncă eliminată de pe tabloul principal încă din primul tur. Mult mai disputată a fost partida de pe terenul 2, acolo unde Viktorja Golubic și Diane Parry au jucat un tenis extrem de calitativ, demn de finală. Ambele seturi au fost câștigate de elvețiancă pe muchie de cuțit, primul la 5 iar al doilea după tie break.

La ora 18:00 unul dintre capurile de afiș ale zilei de marți avea să dezamăgească, Eugenie Bouchard fiind nevoită să abandoneze după un prim set pierdut în fața Anhelinei Kalinina. Fosta finalistă de Wimbledon a resimțit o întindere a flexorului șoldului de acum câteva zile, de la antrenament și a decis să se retragă pentru a evita o accidentare mai gravă.

Ultimul meci al zilei le-a adus față în față pe Elena Gabriela Ruse (104 WTA) și pe Harmony Tan (122 WTA). Românca a reușit să aducă prima victorie tricoloră de pe tabloul principal de simplu. Primul set a fost câștigat de franțuzoaică, după un tie break foarte strâns. Ruse și-a adunat puterile și nu i-a mai dat nicio șansă adversarei pe care a întors-o cu două seturi câștigate la 2 respectiv la 3. Astfel Gabriela Ruse rămâne ultima româncă de pe tabloul de simplu și o va întâlni în optimi pe cea care a eliminat-o pe Jaquelin Cristian, chinezoaica Xiyu Wang într-un meci care se va disputa joi dimineața.

Transylvania Open 2022 continuă mâine cu primele meciuri din optimi dar și un meci restant din primul tur: Bronzetti – Galfi. Celelalte partide de miercuri sunt, în ordine: Magda Linette – Xinyu Wang, Anna Bondar – Henrriet Dart, Dayana Yastremska – Jasmine Paolini, și Jule Niemeier – Kamilla Rakhimova.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *