QATAR 2022. Maroc, surpriza de pe locul 1!

Joi , de la ora 17:00, a avut loc la Campionatul Mondial ultima etapă a grupei F. Maroc avea nevoie de o victorie împotriva unei echipe fără obiectiv pentru a se califica. Lucrurile stăteau total diferit în cel de al doilea meci al grupei, Croația-Belgia. Croații se calificau dacă reușeau cel puțin un egal, în timp ce Belgia avea nevoie de victorie pentru a fi sigură de prezența în optimi. Singura variantă care le trimitea pe cele două echipe europene mai departe era egalul, asta numai dacă Canada reușea o victorie în meciul cu africanii. Scenariul acesta a devenit improbabil repede, Maroc reușind să deschidă scorul după doar patru minute prin vedeta Ziyech. Africanii nu au avut de gând să stea prea mult la discuții cu nord-americanii și tabela arăta deja 0-2 în minutul 23, după reușita lui En Nesyri.

Tot marocanii au fost cei care au mai înscris odată până la pauză, de data asta în proprie poartă, Aguerd fiind cel care a readus emoțiile în tabăra africană, în minutul 40.

A doua repriză a fost una în care nu s-a jucat mare lucru, niciuna din cele două echipe reușind să trimită un șut pe poartă, astfel că Maroc se califică în optimi după o performanță defensivă lăudabilă în faza grupelor.

Cel de al doilea meci, în ciuda scorului de final de 0-0, l-a avut ca și actor principal pe atacantul belgian Lukaku. Intrat doar la pauză, după o primă repriză cel puțin ciudată, în care nu putem remarca nicio fază importantă de gol, Lukaku a ratat ocazie după ocazie. Aflat în situație iminentă de gol, fiind în momentul finalizării singur cu portarul sau chiar cu poarta goală, acesta practic i-a ținut în viață pe croați (minutele 61, 62, 87 și 90). Un meci șters, care în afara ocaziilor nouarului belgian nu a oferit multe.

Cel mai surprinzător aspect este acela că Maroc, echipă care nu a trecut la un Campionat Mondial de faza grupelor de 36 de ani, a reușit să termine pe primul loc la actuala ediție, în fața vicecampioanei (Croția) si a locului trei (Belgia) de la precedentul Mondial. De asemenea ei nu au încasat niciun gol în meciurile cu cele două medaliate!

Cele două calificate în următoarea faza, Maroc de pe locul 1 și Croația de pe locul 2, urmează să își afle adversarele după meciurile din grupa E, care urmează să aibă loc astăzi de la ora 21:00.

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *