QATAR 2022. Coreea de Sud, calificare după un gol în prelungiri!

Vineri, de la ora 17:00, Coreea de Sud a întâlnit Portugalia, iar Ghana a jucat împotriva celor de la Uruguay, în ultima etapă a grupei H.

Portugalia, deja calificată, a trimis o echipă cu multe rezerve pe teren, în timp ce celelalte trei combatante se luptau pentru al doilea loc care ducea în optimi. Horta a deschis scorul pentru portughezi în minutul 5 și părea că lupta pentru locul al doilea se va da între Ghana și Uruguay.

Ghanezii au ratat un penalty în minutul 21, prin Ayew. A fost al patrulea penalty ratat de Ghana , din șase avute , contra Uruguayului! În precedenta întâlnire, din 2010, Asamoah rata penalty-ul calificării în semifinale în minutul 120+2, iar la loteria loviturilor de departajare, ghanezii mai ratau de două ori.

Sud-americanii au prins curaj după ratarea ghanezilor și De Arrascaeta înscrie de două ori în șase minute pentru uruguayeni (min. 26 și 32). În celălalt meci, Coreea de Sud reușea egalarea prin Kim Young-Gwon în minutul 27. La pauză se intra cu Uruguay calificată de pe locul al doilea, dar cu asiaticii la un gol distanță de a le sufla locul.

A doua repriză a fost una greu de înțeles pentru fanii sud-americani. Uruguay-ul, în loc să profite de spațiile lăsate libere de ghanezi ca urmare a ofensivei totale a lor, au preferat să tragă de timp și să stea la mâna Portugaliei, pentru că dacă coreenii reușea să marcheze atunci Uruguayenii aveau nevoie de încă un gol pentru a se califica. Inevitabilul s-a produs în minutul 90+1 , când Hwang Hee-Chan a reușit golul victoriei contra portughezilor!

Sud-americanii, cutremurați de aflarea golului, s-au aruncat în ofensivă. Am avut parte de cele mai dinamice minute de la acest Mondial, ambele echipe căutând golul, jucându-se fără apărare. Au urmat ocazii după ocazii însă fără vreun rezultat. Când mai erau două minute de disputat, din cele opt de prelungire, am avut parte de un moment șocant. Ghanezii, conștienți că nu mai au șanse să egaleze, au tras de timp! Sentimentul era acela că încercau să răzbune nedreptatea de la Mondialul din 2010, atunci când Suarez a scos mingea de pe linia porții cu mâna la ultima fază a meciului.

Meciul s-a terminat 2-0, iar coreenii care au urmărit finalul partidei de la mijlocul terenului au izbucnit într-o euforie de nedescris.

Fotbalul nu îi iartă pe trișori. Suarez fura calificarea ghanezilor în 2010, printr-un gest golănesc. Eliminat după intervenția avută atunci, acesta a început să se bucure de parcă câștigase Mondialul la ratarea penalty-ului de către Asamoah. Pe același Suarez l-am putut găsi în ultimele minute ale meciului cu Ghana în lacrimi pe bancă.

Dacă nu era acel gest în 2010, oare acum ghanezii mai trăgeau de timp?

Suarez, în ultimele minute ale partidei cu Ghana

Coreea de Sud întâlnește în optimi Brazilia, luni de la ora 21:00, în timp ce Portugalia are meci cu Elveția, marți de la ora 21:00.

Tudor Moisa

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *