Neluțu Varga a dezvăluit câți bani a pierdut de când a preluat-o pe CFR Cluj. Când speră să își recupere investiția?

Patronul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, a dezvăluit ce suma a pierdut în cei peste 6 ani de când a preluat clubul din dealul Gruia.

Varga susține că a pierdut aproximativ 30 de milioane de euro din prima zi când a luat decizia de a intra în fotbal și a prelua campioana României.

„Noi avem o altă strategie și eu sper că de la vară încolo clubul să meargă pe un profit chiar bun. Și investiția n-am făcut-o ca să o recuperez în doi ani! Am făcut-o pur și simplu să îmi recuperez banii în 8-10 ani

Deci e important să fie sustenabil clubul și de acolo să aducă beneficii corespunzătoare care să mă satisfacă pe mine. Grosso modo, am pierdut în jur de 30 de milioane de euro, dar eu privesc lucrurile pe termen mediu și lung”, a spus Ioan Varga, pentru Fanatik.

Varga a fost aproape de Rapid București

Fostul șef al galeriei Rapidului, Gheorghe Răducan, a declarat că a încercat să îl aducă pe Neluțu Varga investitor la Rapid.

„Eu am încercat înainte să îl aduc la Rapid. Chiar au fost discuții avansate, dar dânsul a revenit atunci și a trebui să salveze CFR-ul, pentru că aveau și ei probleme financiare.

Avea de ales și făcuse niște promisiuni oamenilor din Cluj, autorităților locale, lui Arpad Paszkany și nu avea cum să se împartă între două echipe cu probleme. A trebuit să îi scoată din insolvență și să îi scape de faliment, să îi repună pe picioare.

A spus: ‘domne, îmi pare rău!’. Au fost discuții să ajute și așa ca sponsor, pentru că admiră foarte mult Rapidul. Indirect ar fi vrut să ajute și îi place mult Rapidul”, a spus Gheorghe Răducan.

CFR are buget de 20 milioane de euro pe an

Un alt om de fotbal, Florin Prunea, a dezvăluit că CFR Cluj are un buget de 20 de milioane de euro în fiecare an.

”M-am întâlnit în avion cu Neluțu Varga și am avut șansa să stau lângă dânsul. Dacă știi câți bani a investit omul ăsta la Cluj, îți pui ștreangul de gât. Incredibil! Nu am ok-ul ca să o spun, dar nu pot să cred…

Ca să îți faci o socoteală așa, numai în primul an de insolvență, 18 milioane, banii jos. 8 milioane de euro insolvența, cu 10 milioane de euro bugetul pe primul an. Și după aceea, sigur că au venit încasări, dar mici, 3-4 milioane de euro.

Cu un buget de 20 de milioane de euro în fiecare an, fă o socoteală ce sume se investesc la CFR Cluj”, a declarat Florin Prunea.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *