„U” Cluj s-a calificat în „careul de ași” al Cupei României, după victoria cu Hermannstadt

Universitatea Cluj a obținut calificarea în semifinalele Cupei României, după ce a învins, în deplasare, la Sibiu, împotriva formației FC Hermannstadt, scor 1-2, în „sferturile” competiției.

Hermannstadt a deschis scorul în minutul 40 cu o lovitură de cap a lui Baba Alhassan, în urma unei centrări perfecte în careu.

Trupa lui Sabău nu a reușit să își creeze situații de gol în prima parte, neavând soluții de a sparge defensiva sibienilor.

Prima parte s-a încheiat cu Hermannstadt în avantaj, iar misiunea „șepcilor roșii” va fi extrem de dificilă în repriza a doua.

În debutul părții secunde, „U” a restabilit egalitatea în minutul 50 al partidei prin „căpitanul” Alex Chipciu, care a înscris cu un șut bine plasat din marginea careului la colțul lung.

Universitatea a marcat pentru 2-1 în minutul 76, prin atacantul Mamadou Thiam, care a înscris cu un șut din pasa lui Oancea.

Duelul de la Sibiu a fost unul echilibrat, cele două formații au practicat un joc deschis și au încercat să lovească pe contraatac.

Sibienii au presat jumătatea „studenților” în finalul meciului, dar defensiva lui „U” a rezistat eroic în fața asaltului ofensiv al gazdelor.

Meciul s-a încheiat cu victoria alb-negrilor și au obtinut calificarea în „careul de ași” al Cupei României.

Echipele de start:

Hermannstadt: Muțiu – Butean, Ene, Stoica, Opruț – Petrescu, Mino, Biceanu, Oroian – Alhassan, Babic
Rezerve: Letica, Antoche, Issah, Medina, Iancu, Bărbuț, Limaj, Iancu, Paraschiv
Antrenor: Marius Măldărășanu

Universitatea Cluj: Iliev – Oancea, Ilie, Ispas, Goranov – Haită, Remacle, Simion, Nistor – Tescan, Gomes
Rezerve: Gorcea, Miron, Chipciu, Filip, Martic, Bic, Stoica, Thiam, Fulop
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Andrei Chivulete / Asistenți: Sebastian Gheorghe și Andrei Constantinescu 
Arbitru VAR: Adrian Cojocaru / Arbitru AVAR: Marius Badea

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *