Succes fără emoții pentru U-BT Cluj în meciul doi cu Craiova, iar seria se mută pe terenul oltenilor de la 2-0 pentru campioni

Baschetbaliștii clujeni de la U-Banca Transilvania s-au impus de o manieră categorică în meciul al doilea din confruntarea cu SCM U Craiova, cu scorul de 79-70, la capătul unui duel desfășurat în BT Arena, în care craiovenii au pus probleme campioanei doar în primul sfert.

Craiova a pus primele puncte pe tabelă prin Palmit, iar Mijovic a majorat diferența, iar o treiță a lui Blaj Voinesc a dus scorul la 0-7. Cățe a spart gheața pentru „U” în primul sfert, inscriind primele puncte, dar replica Craiovei a venit pe atacul următor, Palmit înscriind.

Oaspeții au început bine jocul din BT Arena, în timp ce alb-negrii au evoluat timorat și le-au permis adversarilor să se distanțeze pe tabelă, ecartul de puncte fiind de 11 puncte în finalul primului sfert (9-20), iar rezultatul după primele zece minute de joc a fost 13-20.

După un prim sfert ezitant, în care clujenilor nu le-au ieșit nimic, jocul lor s-a îmbunătățit în sfertul doi, reușind să reducă din diferență până la 19-22, dar Palmit a majorat din nou cu o aruncare de trei puncte transformată.

Nandor Kuti a fost jucătorul decisiv care a făcut diferența în cel de-al doilea act pentru U-BT Cluj, acesta reușind un slam-dunk de efect care i-a apropiat pe alb-negri la o posesie (24-26). Două puncte ale lui Leo Meindl au adus egalarea pe tabelă, Gordic a bifat o aruncare de trei puncte, iar Patrick Richard a dus-o pe U-BT Cluj pentru prima dată în avantaj in acest meci (32-27).

Trupa pregătită de Mihai Silvășan a defilat pe teren în sfertul al doilea și nu le-a mai acordat nicio șansă adversarilor din Craiova, intrând la vestiare la pauza mare cu un avantaj convingător pe tabelă (42-28).

Kasey Shepherd a fost primul marcator al sfertului trei, reușind o aruncare de două puncte, iar Meindl a înscris de trei puncte pentru 47-28. Un nou slam-dunk reușit de această dată de Leo Meindl a dus scorul la o diferență de 21 de puncte (55-34).

Sfertul trei s-a încheiat cu scorul de 59-44 pentru U-BT Cluj-Napoca, iar trupa lui Silvășan va aborda ultimul act al meciului la adăpostul unei diferențe de 15 puncte.

Alb-negrii au redus turația motoarelor și le-au permis oltenilor să se apropie la 11 puncte, cu cinci minute înainte de final.

Partida s-a încins pe final de meci, oaspeții forțând egalarea, însă forța campioanei României și-a spus cuvântul și au reușit să își adjudece fără probleme victoria care duce seria meciurilor directe la 2-0.

Seria din play-off se mută la Craiova pentru meciul 3, care va avea loc marți, 18 aprilie.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *