Primul transfer la U-BT Cluj-Napoca. Unul dintre baschetbaliștii de bază ai naționalei a semnat cu campioana României

Campioana României la baschet masculin, U-Banca Transilvania, a anunțat prima achiziție după încheierea sezonului 2022-2023. Unul dintre componenții de bază ai echipei naționale a României a semnat cu gruparea clujeană.

Este vorba de Mihai Măciucă, în vârstă de 23 de ani, care vine la Cluj de la FC Argeș Pitești. Acesta măsoară 1.93 metri și a petrecut ultimii ani la gruparea din Trivale. Anterior, extrema a debutat în Liga Națională la Phoenix Galați.

Măciucă este un baschetbalist născut în București, care a început acest sport la vârsta de 9 ani la echipa Dan Dacian. Ulterior, o parte a junioratului a făcut-o și la Steaua. Măciucă a ieșit de mai multe ori campion național la juniori, remarcându-se la toate turneele finale. Drept urmare, la vârsta de 16 ani a bifat primele jocuri la seniori. 

În stagiunea recent încheiată, Mișu a izbutit medii de 8.8 puncte, 2.4 recuperări și 1.4 pase decisive, cu un indice al eficienței de 6.6. În două rânduri, Măciucă a reușit peste 20 de puncte, și anume în confruntările cu SCM U Craiova și CSO Voluntari. Totodată, Mihai a acumulat peste 20 de prezențe la națională, participând la preliminariile pentru Cupa Mondială sau EuroBasket. 

„În primul rând, aș vrea să mulțumesc staff-ului tehnic și conducerii pentru încrederea acordată și pentru realizarea acestei mutări. Este o onoare să fac parte din echipa campioană și îmi doresc să avem cât mai multe realizări împreună. Această schimbare reprezintă un pas important în cariera mea, o nouă provocare pentru care sunt pregătit și nerăbdător.

Nu a fost o alegere grea de făcut, întrucât aspir să ajung cea mai bună versiune a mea, lucru care poate fi realizat numai alături de cei buni. Nu în ultimul rând, un factor care m-a determinat să aleg U-Banca Transilvania este legat de cel de-al șaselea jucător, și anume fanii. Ei creează o atmosferă plină de energie, aceasta fiind cea mai mare bucurie pentru orice jucător. Haide “U”!„, a fost prima declarație a lui Mihai Măciucă la U-BT Cluj-Napoca.

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *