Fanii lui „U” Cluj îi pot aduce joi un ultim omagiu legendarului Simion Moguț! Fostul portar a contribuit la singurul trofeu din vitrina clubului

Fostul portar al Universității Cluj, Simion Moguț a încetat din viață pe 20 iunie la vârsta de 90 de ani, iar ultima sa apariție publică a fost la meciul retur din semifinalele Cupei României cu UTA Arad, disputată pe Cluj Arena, când acesta a dat lovitura de start.

Fanii clujeni îi pot aduce un ultim omagiu fostului portar joi, 29 iunie, de la ora 19:00, la Biserica Parohială „Înălţarea Sfintei Cruci” de pe strada Plopilor, unde va fi oficiată o slujbă de pomenire a acestuia.

„A fost una dintre figurile emblematice ale Universității Cluj, un portar de legendă. Vom avea ocazia să spunem împreună o rugăciune și să aprindem o lumânare pentru cel căruia lumea îi spune „Moțul”, portarul care a pus „Șapca pe Cupă” în 1965.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu lui Simion Moguț, sunt așteptați la Biserica „Înălţarea Sfintei Cruci”, joi de la ora 19:00. Membrii familiei „U” sunt rugați să vină fără coroane funerare, un fular sau tricou cu iubitul Simbol va fi suficient”, au anuntat reprezentanții Peluzei Șepcile Roșii.

Născut pe 18 aprilie 1933 la Zlatna, Simion Moguț, poreclit și „Moțul”, a ajuns la Universitatea Cluj în 1959, pe când avea 26 de ani.

Înainte de a ajunge la Cluj, acesta a mai evoluat pentru Chimica Târnăveni, Dinamo Câmpina, Dinamo București și Dinamo Târgu-Jiu. În tricoul „șepcilor roșii” acesta a jucat timp de șapte sezoane, perioadă în care a strâns un total de 131 de meciuri cu ”U” pe piept.

Fostul portar a fost unul dintre cei 11 jucători trimiși în teren de Andrei Sepci în finala Cupei României din 1965 cu Dinamo Pitești. El a avut intervenții salvatoare în acel joc disputat pe Stadionul „Republicii” din București, contribuind decisiv la victoria care a adus singurul trofeu din vitrina clubului.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *