Dinamo București și CFR Cluj își împart punctele într-un derby tensionat

CFR Cluj se întoarce la Cluj cu un singur punct, după remiza din această seară din capitală, împotriva formației Dinamo București, scor 1-1, grație golului marcat de Daniel Bîrligea.

Primul atac al partidei le-a aparținut alb-roșiilor, prin Abdallah, care a profitat de slăbiciunea defensivei adverse și a reușit să șuteze pe spațiul porții, dar Sava a plonjat și a deviat balonul în afara terenului.

„Frânarii” cu un start de meci mai timorat pe Arena Națională, au întâmpinat probleme în „primul 11”, iar tehnicianul Andrea Mandorlini a fost nevoit să îl schimbe pe căpitanul formației, Camora, cu tânărul jucător Matei Ilie.

La insistențele ofensivei dinamoviste, aceștia au reușit să deschidă scorul, prin Abdallah, învingându-l pe Sava într-un final. De remarcat, că alb-roșii nu înscrisese în ultimele 4 partide din Superliga. Deși au menținut balonul în careul advers, CFR nu a reușit să surprindă defensiva dinamovistă și au părut lipsiți de inspirație. Cea mai clară ocazie de gol a ardelenilor a venit la finalul primei reprize, prin Muhar, care a șutat puternic spre poartă, dar fundașii „câinilor” s-au opus.

Actul secund a început cu CFR în atac, care a reușit să „desfacă” defensiva adversarilor și să își creeze ocazii de a înscrie. În interval de 4 minute, alb-vișinii au avut 2 mari ocazii prin Muhar și Mogoș, dar niciunul nu a reușit să marcheze.

Al 2-lea gol consecutiv pentru Bîrligea!

Minutul 58 al partidei aduce și golul egalizator, prin Daniel Bîrligea, care surprinde apărarea alb-roșiilor, după o acțiune individuală, încheiată cu un șut puternic la colțul lung. Balonul a lovit bara, iar mai apoi a intrat în poarta goalkeeperului Golubovic.

Ocaziile pentru ardeleni nu s-au oprit, iar în minutul 62, Otele a ratat inexplicabil din față porții după o centrare primită din partea dreaptă de la Mogoș. Minutele adiționale au mai adus alte 2 șanse de a se intoarce CFR cu toate punctele, prin șuturile expediate de Mogoș și Jefte, dar Golubovic a parat excepțional la ambele execuții.

În cele din urmă, „frânarii” rămân în spatele liderului, FCSB, la 3 puncte, iar în etapa următoare va înfrunta formația tehnicianului Dorinel Munteanu, Otelul Galați, în data de 23 octombrie, de la ora 21:00, în Gruia.

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *