„U” Cluj și-a încheiat seria de invincibilitate în Superliga. „Studenții” au cedat în fața Voluntariului

Universitatea Cluj a fost învinsă cu scorul de 1-2 (1-1), împotriva lui FC Voluntari, în cadrul etapei a 15-a a Superligii. „Studenții” și-au întrerupt seria de invincibilitate și au ratat șansa de a urca pe locul 5 în clasament.

Alb-negrii au deschis scorul în minutul 12 al partidei, Ianis Stoica a scăpat singur în careu și l-a învins elegant la colțul lung pe Jesus Fernandez.

„Studenții” lui Sabău au început bine meciul și au dominat debutul primei părți, jucând cu atitudine și determinare în fața ilfovenilor, care nu au contat în atac.

Defensiva aliniată de antrenorul lui „U”, formată din Peteleu, Mitrea, Miron și căpitanul Chipciu a funcționat foarte bine în primele 30 de minute și a oferit siguranță buturilor lui Iliev. De remarcat evoluția bună a lui Kevin Doukoure în linia mediană, dar și a autorului primului gol, Ianis Stoica.

Însă un moment de neatenție în apărarea Universității a dus la egalare, la prima acțiune a Voluntariului la poarta gazdelor, Adam Nemec a înscris golul de 1-1, învingându-l pe Iliev cu un șut din careul mic (31). Nicolae Carnat l-a pus la grea încercare pe portarul alb-negrilor cu un șut plasat, prins în doi timp de Iliev (34).

Jocul s-a echilibrat după jumătatea primei reprize, iar cele două formații au încercat să își surprindă adversarul pe contraatac.

Formația care a revenit mai bine de la vestiare a fost Universitatea Cluj, dominând categoric startul de repriză secundă. Ardelenii ar fi putut să preia conducerea prin șutul plasat a lui Ovidiu Bic, dar goalkeeperul Fernandez a plonjat perfect la colțul scurt (51).

Un atac la care nu se preconiza ceva periculos, ilfovenii reușesc să înscrie și să întoarcă scorul prin Dumiter, care a combinat excelent schimbul de pase cu Doru Andrei și astfel tabela indica scorul de 2-1 pentru trupa lui Marin Duna (61). Șase minute mai târziu, mijlocașul Carnat a încasat cel de-al doilea cartonaș galben și în cele din urmă a fost eliminat (67).

După ce ilfovenii au rămas în inferioritate numerică, partida s-a jucat la o singură poartă, ”studenții” încercând cu toate puterile rămase să egaleze și să nu-și oprească seria de invincibilitate de pe propriul teren.

Până la finalul partidei, trupa lui Ioan Ovidiu Sabău a atacat constant poarta ilfovenilor, dar aceștia au fost lipsiți total de idei și nu au reușit să egaleze. În ultimul minut de prelungire, centralul Cătălin Popa a dictat lovitură de la punctul cu var pentru Voluntari, în urma unei intrări eronate a portarului Iliev la atacantul Dumiter. Tot același jucător a executat penalty-ul, dar Iliev a parat, iar partida s-a încheiat cu scorul de 2-1.

Universitatea Cluj își încheie turul de campionat pe poziția a 9-a a Superligii, cu 19 puncte, la doar un punct de locurile de play-off. Următoarea partidă va fi tot pe Cluj Arena, în data de 11 noiembrie de la ora 14:00,  când ardelenii vor primi vizita celor de la Petrolul Ploiești.

Echipele de start:

„U” Cluj: Iliev – Chipciu (cpt), Mitrea, Miron, Peteleu – V. Gheorghe, Doukoure, Bic, Cîmpanu – Nistor, I. Stoica

Rezerve: Gorcea, Pițian, Filip, Simion, Fossati, Silaghi, Ilie, Manu, Popa

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Voluntari: J. Fernandez – Miranda, Matricardi, Armas, Boboc – Crepulja – Carnat, Răduț, Rață, Popescu – Nemec
Rezerve: Aliji, Voican, Florea, Droppa, Vâlceanu, Cocian, Dumiter, Andrei, Paz

Antrenor: Marin Duna

Cartonașe galbene: // Armaș (23), Carnat (65), Manu (90). Dumiter (90), Chipciu (90+1), Iliev (90+7)

Cartonașe roșii: // Carnat (67)

Text: Vasile Manu / Alexandru Florea

Foto (c) Marius Jucan

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *