U-BT Cluj-Napoca, învinsă de campioana en-titre Gran Canaria în fața a 10.000 de fani

Derby-ul primelor două clasate în Grupa B a BKT EuroCup s-a desfășurat într-o sală arhiplină cu peste 10.000 de spectatori, meciul fiind sold-out. Din nefericire, U-BT Cluj-Napoca nu a reușit să producă surpriza, fiind învinsă de gruparea spaniolă Dreamland Gran Canaria, scor 70-92, (20-32 / 23-13 / 11-15 / 16-32), în cadrul etapei a 8-a a grupelor BKT EuroCup.

Spaniolii au trecut rapid la conducere printr-un coș cu fault transformat de Slaughter, iar replica gazdelor a venit de la Guzman. Același Slaughter a bifat încă trei puncte, iar DJ Seeley a înscris și el pentru 5-6. Karel Guzman a scăpat singur și a ridicat sala în picioare cu un slam-dunk spectaculos, iar publicul e în delir.

Cu un joc mult mai bun și mai bine pregătit, Ibericii s-au distanțat pe tabelă în finalul primului sfert la 9 puncte (19-28). Campioanei României numai de la libere i-au ieșit execuțiile, în rest nu au reușit să facă față forței oaspeților, care au ajuns la zece puncte (20-30). 

Primul sfert s-a încheiat 20-32, iar din lotul spaniolilor doar doi jucători din 11 nu au înscris deloc în primele zece minute. Slaughter a fost cel mai bun marcator, cu 8 puncte. În timp ce la U-BT Cluj, cel mai bun marcator au fost Guzman și Seeley, cu câte 6 puncte, respectiv Mokoka (4), iar Eddie și Stipanovic au reușit câte două puncte.

În sfertul secund, un slam-dunk reușit de Mokoka a ridicat sala în picioare, după coșul de trei al lui Jones, iar scorul a devenit 25-37. Stipanovic a înscris și el, iar publicul a simțit forma bună și a dat tonul la încurajări. 

Sfert doi de vis pentru „U”

Mejeris a aruncat de trei puncte din colțul terenului, iar „Stipe” a înscris de sub panou, apropiind-o pe „U” la șase puncte (32-39). Patrick Richard a înscris a înscris și el din afara semicercului și diferența a scăzut la patru puncte (35-39). Un coș cu fault reușit de Jones jr. i-a apropiat pe clujeni la o posesie în spatele ibericilor (39-41) și tot el a restabilit egalitatea.

Scorul la pauza mare a fost 43-45, iar diiferența de doar două puncte pe tabelă anunță încă două sferturi extrem de încinse pe parchetul Sălii Polivalente. Intrarea lui Jones Jr. a dinamizat jocul gazdelor, iar acesta a bifat 10 puncte, fiind cel mai bun marcator din tabăra gazdelor, urmat de Mokoka, Stipanovic, Seeley și Guzman, toți cu câte șase puncte.

În sfertul trei, oaspeții au înscris și s-au distanțat la cinci puncte (45-50), dar Jarell Eddie a bifat o treiță și Clujul s-a apropiat din nou la o posesie și tot el a înscris din nou de trei (51-52).

Oaspeții au profitat de o cădere a gazdelor și s-au distanțat din nou la șase puncte (51-57).  Sfertul trei s-a încheiat cu oaspeții în avantaj, scor 54-60, iar ultimul act al meciului se anunță unul deschis oricărui rezultat.

Formația clujeană a fost de nerecunoscut, iar Gran Canaria a profitat de căderea fizică a trupei lui Silvășan și a continuat să se distanțeze pe tabelă: 54-67. Alb-negrii nu au mai contat în ofensivă și astfel spaniolii au reușit să aibă un avans de 20 puncte, cu patru minute înainte de final. Se pare că risipa de energie din prima parte a gazdelor și-a spus cuvântul.

Nu le-au mai ieșit nimic clujenilor, iar ibericii au defilat pe teren până la final, nemaiavând nicio emoție pentru victorie: 60-84.

Duelul s-a terminat 70-92, iar U-Banca Transilvania a suferit a doua înfrângere în EuroCup, dar nu în fața oricărei echipe, ci a câștigătoarei trofeului competiției din sezonul trecut, o formație de Euro Ligă. Fanii clujeni, resemnați, au avut puterea să își aplaude favoriții la final.

În ciuda diferenței de 22 puncte pe tabelă, rămânem totuși cu o evoluție curajoasă și cu atitudine a campioanei României, care a reușit să țină piept trei sferturi din meci unei formații care ar fi trebuit să evolueze în EuroLigă.

Următorul joc oficial pentru alb-negri va fi tot pe teren propriu și tot în EuroCup, miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19:00, împotriva lui Lietkabelis.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *