Conducerea lui CFR Cluj continuă abuzurile înaintea derby-ului cu Universitatea. Decizii radicale fără precedent în istoria confruntărilor directe

Conducerea clubului CFR se răzbună pe cea a Universității într-un mod abuziv, interzicându-le fanilor alb-negrilor să vină cu însemnele echipei favorite la derby-ul programat joi, 21 decembrie, de la ora 19:45, în Gruia.

Feroviarii nu vor permite suporterilor rivalei locale să vină cu fulare și însemnele clubului favorit în orice altă parte a stadionului din Gruia, doar în sectorul de la Peluza 1, Sector 28, dedicat echipei oaspete. Această decizie este considerată un abuz.

„Dorim să transmitem suporterilor că, din motive de securitate, și pentru o bună desfășurare a meciului, este interzis accesul în stadion, la meciul de joi seara, cu fulare, șepci sau alte articole vestimentare cu însemnele clubului U Cluj, cu excepția fanilor prezenți în Peluza 1 sector 28 (sectorul dedicat suporterilor echipei oaspete)”, se arată într-un comunicat al clubului alb-vișiniu.

„Ultimele bilete disponibile pentru derby-ul Clujului pot fi achiziționate de la casele de bilete din Gruia începând de mâine, dar și online de pe bilete.ro

Programul caselor de bilete din această săptămână:

MARȚI (19 DECEMBRIE) – 12:00-17:00
MIERCURI (20 DECEMBRIE) – 12:00-17:00
JOI (ZIUA MECIULUI) – 12:00-19:45

Atât online, cât și la casele de bilete, o persoană poate achiziționa maxim patru tichete la acest meci”, au precizat feroviarii.

Discriminare marca CFR Cluj

Conducerea echipei din dealul Gruia a ales o măsură considerată discriminatorie de a se răzbuna pe marea rivală și nu a scos în primă fază la vânzare bilete online pentru derby-ul Clujului, oferindu-le prioritate fanilor proprii. Astfel, cei care au dorit să își achiziționeze un bilet la meciul de joi trebuie să fie posesorul unui abonament la meciurile de pe teren propriu ale CFR-ului sau să își fi achiziționat un bilet de meci în acest sezon competițional în Gruia.

Această măsură radicală a fost luată pentru ca fanii Universității să nu își achiziționeze bilete online la Tribuna a 2-a sau în orice altă parte a stadionului în afară de sectorul oaspeților, așa numitul „țarc”, unde încap circa 900 de persoane.

Totul a pornit de la faptul că la meciul din august dintre cele două formații, de pe Cluj Arena, conducerea Universității Cluj nu a respectat înțelegerea avută cu conducerea rivalei de a deschide inelul superior de pe Cluj Arena pentru galeria lui CFR.

Fanii lui „U” Cluj au luat atitudine

Așa cum era de așteptat, fanii Universității Cluj au luat atitudine și nu au cedat intimidărilor venite din Gruia, iar foarte mulți au reușit deja să își achiziționeze bilete de acces la Tribuna a 2-a cu ajutorul fanilor sau abonaților suporterilor feroviari.

Peluza Șepcile Roșii a îndemnat astăzi ca toți fanii Universității să vină îmbrăcați cu însemnele favoriților la meciul de joi și să ignore recomandarea oficialilor clubului alb-vișiniu.

„În Alb și Negru susținem Universitatea oriunde, oricând, cu orice preț.

Fularele și hainele Alb și Negru, însemnele cu magica potcoavă „U”, Șepcile Roșii, reprezintă Simbolul Unor Inimi Românești.

Nimeni, niciodată, nu ne interzice să le avem cu noi, nu are puterea să ne impună să nu le purtăm.

Vibrăm în Alb și Negru pe ritmurile Odei Bucuriei în Cluj-Napoca.

Nu renunțăm la identitatea noastră, la ce ne reprezintă.

Începând de mâine biletele sunt la dispoziția noastră conform informațiilor de mai jos! Începând de mâine ne vedem în Gruia!”, au precizat reprezentanții Peluzei Șepcile Roșii.

Suporterii alb-negrilor vor lua începând de marți, 19 decembrie, cu asalt casele de bilete ale stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”. Vor putea fi achiziționate fie online, fie la casele de bilete, doar maximum 4 bilete de persoană.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *