Cum a explicat Sabău eșecul cu Oțelul Galați: „Nu avem maturitatea și echilibrul necesar să jucăm la un asemenea nivel”

Tehnicianul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a fost extrem de dezamăgit de înfrângerea suferită de echipa sa duminică, 17 decembrie, în fața Oțelului, scor 0-1, pe Cluj Arena. Acesta a explicat că așteptările au fost foarte mari de la acest joc din partea tuturor, dar presiunea și locul în clasament le-au tăiat jucătorilor elanul și nu au avut curajul să joace fotbal.

„Suntem foarte dezamăgiți pentru că am avut alte așteptări cu toții, eu, jucătorii, conducerea, publicul, să arătăm mult mai bine ținând cont de maturitatea echipei, experiența jucătorilor pe care îi am la dispoziție, dar se pare că presiunea, poziția în clasament, momentul bun în care am fi putut să rămânem acolo agățați de ultimele locuri de play-off.

Am fost mult prea crispați și fără logică în prima repriză, fără controlul jocului, foarte mult în luptă cu adversarul, în care am fost dominați. Nu am știut să jucăm fotbal, nu am avut curaj să jucăm și să facem ceea ce noi suntem capabili să facem. Probabil presiunea și încă nu avem maturitatea și echilibrul necesar să jucăm la un asemenea nivel. Trebuie să lucrăm mai mult, o să rezolvăm anumite situații de joc, noi avem o identitate. Noi totdeauna ne dominam adversarul prin posesie, controlam jocul.

A doua repriză a fost mai bună, ne-am împins adversarul, am jucat mai repede, am dat și am plecat, am avut situații de a ne crea ocazii mari, dar nu am fost destul de atenți la ultima pasă și am ales soluțiile greșite, acolo în fața porții când puteam să punem mingea în poartă am fost destul de crispați și de încordați. Cred că lor le-a aparținut, meritat, prima repriză, iar cea de-a doua am controlat-o în totalitate, ne-am creat ocazii și am avut un gol anulat. Poate că și noi ne-am grăbit puțin să avem așteptări mai mari”, a declarat Sabau.

Următorul joc pentru Universitatea Cluj va fi derby-ul cu marea rivală CFR, programat joi, 21 decembrie, în Gruia, de la ora 19:45, în cadrul etapei a 21-a din Superliga.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *