Victorie dramatică și muncită pentru U-BT Cluj împotriva lui Trento. Clujenii continuă lupta pentru locul 2 în Grupa B

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a câștigat dramatic împotriva italienilor de la Dolomiti Energia Trento, scot 88-83, după un meci de mare luptă disputat marți, 23 ianuarie, în fața unei săli pline a BT Arena, în cadrul etapei a 16-a a primei faze a a EuroCup. 

Primele puncte ale meciului au fost înscrise de Stipanovic, cu două aruncări. A urmat un coș de trei a lui Jarell Eddie și încă o serie de aruncări de sub coș ale lui „Stipe”, care a ajuns după cinci minute de joc la 10 puncte bifate, iar tabela a arătat 17-9.

Trupa lui Silvășan s-a instalat la conducere încă de la debut și a controlat primul sfert. Două coșuri de trei ale lui Eddie au mărit ecartul la 12 puncte pentru Cluj.

Primele zece minute s-au încheiat cu scorul de 28-18, iar Stipanovic și Eddie au fost principalii marcatori, cu 10, respectiv 9 puncte.

Deși italienii au recuperat din diferență și s-au apropiat la șase puncte, Guzman a înscris un nou un coș de efect din afara semicercului, iar Patrick Richard a înscris tot prin același procedeu pentru 34-22. 

U-BT Cluj a avut o cădere în joc, iar Trento a profitat de greșelile defensive ale gazdelor și s-au apropiat la cinci puncte pe tabelă, 38-32. După un coș al lui „Stipe”, oaspeții au bifat o nouă treiță care i-au apropiat la patru puncte, 40-36 și ulterior la o posesie.

Rezultatul la pauza mare a rămas 42-38, iar după un început bun de joc al gazdelor, oaspeții au echilibrat meciului și diferența a rămas la o diferență de două posesii. Astfel, partea secundă se anunță una incendiară și deschisă oricărui rezultat.

Luptă încinsă pe teren după pauză

În sfertul al treilea, U-BT s-a văzut condusă pentru prima dată, 42-43, dar Karel Guzman a transformat două libere și a readus Clujul din nou la cârma. Și tot el a aruncat sala în aer cu primul coș de trei al celui de-al treilea act: 47-45.

Adam Mokoka, Guzman și Mejeris au readus-o din nou pe „U” la cârma jocului, iar tabela a arătat 57-48. Sala a explodat, iar publicul s-a trezit la viață.

66-60 a fost scorul la finalul sfertului trei. Italienii au reușit din nou să recupereze și să reducă din diferență până la 6 puncte.

În ultimul sfert, Cățe a înscris primele puncte ale lui „U”, iar Jones a transformat o liberă din două. Același Cățe a mai bifat două puncte de sub coș și diferența a crescut din nou: 71-62.

Brice Jones a aruncat sala în picioare cu o aruncare de trei puncte transformată, iar Richard a înscris și el din afara semicercului, ducând tabela la 77-62.

Italienii nu au cedat și au mai pus cinci puncte în contul lor, dar Mejeris a bifat și el un coș de trei pentru 81-72, în timp ce „Petrică” a aruncat lejer din afara semicercului și a mărit ecartul de puncte. 

Oaspeții au profitat din nou de pasele greșite ale gazdelor și s-au apropiat la patru puncte, cu un minut înainte de final: 84-80. Ultimele secunde au fost pline de dramatism.

Trento a reușit să transforme de trei puncte din colțul terenului și s-a apropiat la un punct, dar Mejeris a punctat pe atacul următor, cu 12 secunde înainte de final. Jones a recuperat foarte bine pe atacul adversarilor și tot el a transformat două libere în ultimele trei secunde și meciul s-a încheiat cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca cu scorul de 88-83.

În urma acestui succes, alb-negrii au urcat pe locul 2 în clasamentul Grupei B din EuroCup și așteaptă să vadă rezultatul dintre Gran Canaria și Slask Wroklaw.

Următorul meci oficial pentru „U” va avea loc în campionat la Târgu Mureș, sâmbătă. 27 ianuarie, de la ora 18:00.

Jocul cu Trento a fost ultimul pe teren propriu pentru clujeni în prima fază a EuroCup, iar lupta pentru locul 2 în grupă se va da în Spania, pe terenul lui Gran Canaria, miercuri, 31 ianuarie, de la ora 22:00.

 

 

 

 

 

 

 

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *