CFR Cluj obține o victorie de moral la Craiova

CFR Cluj se întoarce cu toate cele 3 puncte din Bănie, după o partidă dominată cu autoritate de ardeleni, scor 3-1, în fața echipei FCU Craiova, grație golurilor marcate de El Kaddouri, Bîrligea și Muhar. „Frânarii” rămân pe locul al treilea, la doar trei puncte distanță de Rapid și la nouă puncte de liderul FCSB.

CFR Cluj a început cu „motoarele turate” la maxim partida de pe Stadionul „Ion Oblemenco”, iar Bîrligea putea deschide scorul încă din primele 5 minute, dar șutul său a fost prea lent pentru a trece de linia porții, fundașul Negru reușind să respingă balonul în corner.

În minutul 12 s-a produs deschiderea scorului. Deac a centrat în careu, dar goalkeeperul Gurău a ieșit greșit. Otele a încercat să șuteze din respingere, însă mingea a ajuns la El Kaddouri, care a șutat hotărât și a deschis scorul.

Ardelenii și-au putut dubla avantajul în două ocazii consecutive. În prima fază, Deac a expediat un șut către poartă din distanță pentru Otele, însă Gurău a reușit să respingă balonul cu puține emoții. Apoi, într-un scenariu similar, Deac a pătruns în careu și a încercat un șut cu stângul, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă, ratând astfel oportunitatea de a se înscrie pe foaia marcatorilor.

Reacția oltenilor a venit de nicăieri, căpitanul Universității Craiova a livrat balonul de la aproximativ 40 de metri spre careul feroviarilor, Baeten a interceptat mingea și a șutat din voleu de la marginea careului și astfel a reușit să restabilească egalitatea înaintea pauzei.

Ardelenii trec în avantaj înaintea pauzei!

În momentul în care totul părea să fie stabilit în primele 45 de minute, Otele a făcut o cursă remarcabilă pe teren, reușind să evite apărarea adversă. Cu o centrare precisă în careu, mingea a ajuns la Bîrligea, care a știut să profite de ocazie de această dată și să își aducă echipa în avantaj.

Intensitatea actului secund a scăzut semnificativ, iar cei 4.900 de spectatori prezenți pe stadion nu au avut parte de un spectacol la fel de captivant ca în prima repriză. FCU Craiova a căutat egalarea prin schimbările de tactici, însă fără să ofere semne evidente că ar putea modifica rezultatul partidei.

În minutul 62, Bahassa a trimis o centrare precisă în careu, iar Chițu a încercat să înscrie cu capul, dar mingea a trecut peste poartă. Minutele de prelungire au mai adus în contul CFR-ului încă un gol, înscris de Karlo Muhar, ce a stabilit scorul final, 3-1.

Etapa viitoare, CFR Cluj va primi vizita formației Dinamo București în cadrul etapei cu numărul #27, vineri, de la ora 20:00.

Echipele de start:

FCU CRAIOVA: Gurău – Negru, Lekiatas, Lacroix, Mascarenhas – Vl. Achim, D. Albu – Baeten, Chițu, Padula – Blănuță
Rezerve: R. Popa, Kvakic, Vl. Pop, Dragu, Blidar, Sidibe, Bahassa, Bauza, Ibrahim
Antrenor: Giovanni Costantino

CFR CLUJ: Sava – Mogoș, Ajeti, Boben, Manea – Muhar, Keita, El Kaddouri – Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Malico, M. Ilie, Aussi, R. Filip, Avounou, Fica, Serebe, P. Michael
Antrenor: Adrian Mutu

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *