U-BT Cluj s-a calificat en-fanfare în finala Cupei României, după victoria clară cu CSM Constanța

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca și-a respectat statutul de favorită în duelul din semifinala Cupei României și s-a impus de o manieră categorică împotriva formației CSM Constanța, scor 92-67 (27-21 / 25-15 / 13-15 / 27-16). Clujenii au obținut astfel calificarea în finala Cupei României, unde o va întâlni astăzi, de la ora 20:30, pe Rapid București.

Clujenii s-au aruncat în atac încă din debutul meciului și s-au instalat la conducere pe tabelă din primul minut. Cu Mokoka și Stipanovic vârfuri de lance, U-BT a avut un avantaj de zece puncte, iar rezultatul după primul sfert a fost 27-21.

În sfertul secund, constănțenii au reușit să se apropie la trei puncte de U-BT (31-28), dar tot U-Banca Transilvania s-a aflat la cârma jocului, controlând autoritar partida.

Trupa lui Silvășan a intrat la vestiare pentru pauza mare cu un avantaj liniștitor de 16 puncte pe tabelă, 52-36. Experiența campionilor României și-a spus cuvântul, iar CSM-ul nu a avut nicio șansă în fața alb-negrilor.

În actul al treilea, U-BT Cluj s-a dus la peste 20 de puncte diferență, iar tabela a arătat 60-38 după patru minute scurse din sfertul 3.

Boc și Tișe, unul lângă altul la meci 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a urmărit meciul de baschet alături de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Este prima oară după mult timp în care cei doi s-au afișat la un eveniment public.

Pe teren, U-BT a făcut legea și a continuat să rămână la cârma jocului, iar la finalul sfertului al treilea tabela a arătat 65-51.

În ultimul act al confruntării, trupa lui Silvășan a făcut spectacol sub panoul advers și și-a asigurat prezența în finala cu trofeul pe masă al Cupei României. 

Cel mai bun marcator pentru U-BT Cluj-Napoca în meciul cu Constanța au fost Adam Mokoka, cu 15 puncte, urmați de Brice Jones și D.J. Seeley, ambii cu 14 puncte,  Andrija Stipanovic (12 pct), Patrick Richard (12), Jarell Eddie (7), Mareks Mejeris (5), Mihai Măciucă (5), David Lăpuște (4) și Emanuel Cățe (3).

În cealaltă semifinală a zilei de sâmbătă, Rapid București a obținut o victorie surprinzătoare în fața lui CSM Oradea, scor 63-61. 

Foto © Mihai Rusu / sportulclujean.ro

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *