U-BT Cluj a părăsit cu fruntea sus EuroCup, după un meci de mare luptă împotriva lui London Lions

U-Banca Transilvania Cluj și-a încheiat într-o manieră onorabilă aventura europeană din acest sezon de excepție, după un meci de mare luptă pierdut cu mult mai titrata și experimentata formație britanică London Lions, în cadrul sferturilor de finală a BKT EuroCup. Trupa lui Silvășan a părăsit astfel cu fruntea sus competiția, iar rezultatul pe tabelă a fost 79-91, iar alb-negrilor nu-i mai rămâne decât lupta pe plan intern. 

Meciul istoric pentru baschetul românesc a început într-o atmosferă de zile mari, senzațională, cum nu s-a mai trăit la Cluj. DJ Seeley a deschis scorul în BT Arena, iar Phillip a înscris șase puncte care au dus-o pe London în avantaj. Brice Jones a înscris un coș cu fault și a adaugat trei puncte pentru U-BT, iar Stipanovic a mai înscris și el două puncte. Confruntarea a început în forță, se joacă tare, deschis, de la un coș la celălalt.

Seeley a mai bifat o triplă și a apropiat-o pe U-BT la o posesie, dar Morgan a înscris din colțul terenului prin același procedeu (12-17). Seeley, cu trei puncte și două libere transformate de Mejeris au dus scorul la 18-22. Superioritatea londonezilor s-a simțit pe teren, iar forța ofensivă a oaspeților prin Nwaba, Sharma sau Dekker au stabilit scorul primului sfert la 18-29.

În sfertul al doilea, U-BT Cluj a continuat lupta de urmărire pe tabelă a titratei formații London Lions, iar după trei minute de joc, trupa lui Silvășan a reușit să recupereze diferența și să se apropie la cinci puncte (26-31). Mokoka a înscris și el de sub coș, iar britanicii au lovit de trei puncte. Confrunarea este una spectaculoasă pe parchetul Sălii Polivalente. La jumătatea sfertului, London s-a distanțat la 12 puncte pe tabele, Dekker, Morgan și Nwaba oferind un baschet spetaculos la Cluj și câteva execuții demne de un adevărat duel european. Brice Jones a înscris de trei puncte pentru 31-42 și a stârnit aplauzele sălii.

Britanicii au făcut spectacol BT Arena

Ratările succesive ale alb-negrilor pe faza ofensivă și recuperările foarte bune ale adversarilor au fost decisive, iar London Lions a mărit ecartul de puncte la 18, cu două minute înainte de pauză (31-49).

Nu le-a mai ieșit nimic campionilor României, iar oaspeții au intrat la vestiare cu o diferență confortabilă de 14 puncte (37-51).

Cel mai bun marcator din tabăra lui U-BT Cluj după prima parte a fost Brice Jones, cu 14 puncte, urmat de Seeley (7), Mejeris (6), Mokova și Stipanovic, câte 4 puncte, respectiv Richard (2). De la London Lions, coșgeterul la pauza mare a fost Dekker, cu 16 puncte, urmat de Morgan (8) și Taylor (7).

În sfertul al treilea, DJ Seeley a deschis tabela cu o aruncare de două puncte, însă oaspeții au continuat să înscrie pe bandă rulantă. Un joc bun al alb-negrilor a dus la recuperarea diferenței și apropierea la 11 puncte, 50-61, iar U-BT Cluj dă semne de revenire în joc după cinci minute de joc. Adam Mokoka a înscris un coș spectaculos de trei puncte care a aruncat sala în aer (53-61). Jarell Eddie și Brice Jones au înscris câte trei puncte și scorul a devenit 58-67. Publicul este în delir, sala este în picioare, iar oaspeții sunt în corzi. Însă experiența britanicilor în meciuri cu miză și-a spus cuvântul, iar aceștia au apăsat pedala de accelerație și s-a distanțat din nou la 13 puncte prin Dekker (58-71). Mokoka a transformat două libere, iar rezultatul la fimalul sfertului al treilea a fost 60-74.

Debutul sfertului patru a adus un coș de trei puncte al lui Taylor, iar oaspeții au adus liniștea în Sala Polivalentă cu o nouă aruncare de la mare distanță transformată și diferența a crescut la 20 de puncte (60-80). Seeley și Eddie au bifat câte două aruncări din afara semicercului și U-BT Cluj a mai redus din diferență, 66-80. 

Final încins de meci

Un nou moment bun al jocului pentru U-BT Cluj a dus la apropierea la zece puncte (70-80), dar Taylor a înscris din nou de trei. Două libere transformate de Jones și gazdele continuă să lupte. O recuperare foarte bună a alb-negrilor în propria jumătate și o minge trimisă pentru Mejeris, care a înscris trei puncte importante (75-83). Publicul strigă, „luptăm, luptăm și câștigăm”. Clujenii s-au apropiat la 8 puncte (77-85). 

Campioana României luptă eroic, din orgoliu, într-un final incendiar de meci, în ciuda unei superiorități a oaspeților. Englezii au refăcut din nou diferența de 10 puncte, 79-89, iar ultimele două minute din acest sfert de finală au fost spectaculoase. 

Fanii au trăit ultimul minut al jocului în picioare, cu fularele alb-negre ridicate și cântând pentru culori, la finalul unui parcurs european de excepție pentru U-Banca Transilvania Cluj, care părăsește astfel cu fruntea sus competiția BKT EuroCup.

Ultimele secunde din acest meci s-au desfășurat pe acordurile clasicului imn „Slavă ție studenție”, iar rezultatul a fost 79-91.

Foto © Mihai Rusu / sportulclujean.ro

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *