Titlul tot mai departe! CFR Cluj se împiedică la Sfântul Gheorghe și obține un singur punct

CFR Cluj nu a reușit să se impună în partida cu Sepsi OSK, remizând 1-1, în cea de-a doua etapă din play-off-ul Superligii. Rezultatul aduce o doză de dezamăgire pentru ardeleni, care sperau să obțină toate cele trei puncte din deplasarea de la Sfântul Gheorghe.

Prima fază „fierbinte” a meciului a venit chiar în primele minute ale întâlnirii când Bîrligea a cerut penalty în urma unui duel intens cu Niczuly.  Momentul decisiv a survenit când Marius Ștefănescu a deschis scorul printr-o execuție impecabilă, la care portarul Sava nu a avut nicio șansă.

Cu toate acestea, bucuria covăsnenilor a fost de scurtă durată, deoarece CFR a reușit să egaleze prin Boben Matija, care a trimis mingea în poartă cu o lovitură de cap precisă. A fost al 17-lea marcator pentru gruparea din Gruia în acest sezon, consolidându-și astfel reputația de marcator de clasă.

Jocul a continuat să fie alert, iar ocaziile de gol s-au succedat din ambele părți ale terenului. Sepsi a avut o șansă majoră după o lovitură liberă bine executată, iar tensiunea a atins cote maxime în tabăra ardelenilor, moment în care Tachtsidis l-a admonestat pe Sava pentru o greșeală evidențiată.

Spectacolul a continuat în repriza a doua, iar intensitatea jocului nu a scăzut niciun moment. Ocaziile de gol s-au multiplicat, iar alb-vișinii au avut momente de strălucire. Keita a încercat o execuție memorabilă „a la Roberto Carlos”, dar fără succes.

În ciuda presiunii constante, niciuna dintre echipe nu a reușit să se impună în final. În ultimele momente ale partidei, Avonou a expediat un șut puternic către poartă, dar portarul Niczuly a făcut o intervenție spectaculoasă, plonjând spectaculos și salvându-și echipa de la înfrângere.

Astfel, CFR Cluj reușește să obțină primul punct din primele două partide din play-off-ul Superligii. Următoarea adversară a ardelenilor este Corvinul Hunedoara, o formație din eșalonul secund, pe care o vor întâlni marți, de la ora 19:30, în sferturile de finală ale Cupei României.

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly – Ninaj, Kecskes, D. Ciobotariu – Oroian, N. Păun, Kallaku, Fl. Ștefan – Ștefănescu, Debeljuh, K. Varga
Rezerve: D. Moldovan – Tănasă, Dumitrescu, Popsa, Oteliță, Aganovic, Alimi, Rondon, R. Varga, Safranko
Antrenor: Bernd Storck

CFR Cluj: Sava – Cr. Manea, Boben, Mogoș, Camora – Muhar, A. Keita, Tachtsidis – C. Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich – Cimpoesu, Abeid, Aussi, Al. Radu, R. Filip, Fica, Ciupei, Avounou, Serebe, Michael
Antrenor: Adrian Mutu

  • Kresic s-a accidentat la încălzire și a fost înlocuit de Mogoș.

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *