U-BT Cluj-Napoca se impune fără emoții în duelul cu CSM Constanța! Patrick Richard a atins borna de 3.000 de puncte

Într-un meci dominat de la un capăt la altul din etapa a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, desfășurat în BT Arena, U-BT Cluj-Napoca a demonstrat din nou de ce este considerată cea mai puternică echipă din România, învingând pe CSM Constanța cu un scor categoric de 100-82 și astfel campioana en-titre și-a menținut invincibilitatea pe plan intern.

Cu o ofensivă incisivă din primele minute ale jocului, ambele echipe au început puternic, marcându-se la foc automat în primul sfert. Patrick Richard a devenit al cincilea jucător al Clujului care a depășit pragul de 3000 de puncte marcate pentru U-Banca Transilvania, lăsându-și amprenta încă din primele minute cu o triplă.

În sfertul inițial, gazdele au condus cu 27 la 23, iar în secvența secundă, U-BT Cluj-Napoca și-a consolidat avantajul, ajungând la un avans confortabil de 13 puncte, 39-26, grație unor performanțe remarcabile ale lui Emi Cățe și Mihai Măciucă. Dominând atât în atac, cât și în apărare, ardelenii au intrat la pauză cu un avantaj zdrobitor de 60 la 34.

În repriza a doua, Guzman și Stipanovic au continuat să impresioneze, contribuind decisiv la dominarea categorică a gazdelor. Deși CSM Constanța a avut o perioadă mai bună în ofensivă, diferența imensă pe tabelă a asigurat o victorie sigură pentru U-BT Cluj-Napoca, care a încheiat sfertul al treilea cu un scor de 83 la 54.

În ultimul act, relaxarea ușoară a gazdelor a permis o revenire temporară a constănțenilor, însă victoria era deja asigurată pentru Cluj. Antrenorul Mihai Silvășan a avut ocazia să ofere minute importante jucătorilor mai tineri, consolidând astfel succesul echipei sale.

Cu acest rezultat, U-BT Cluj-Napoca a atins un impresionant bilanț de 17 victorii din tot atâtea meciuri în sezonul regulat, în timp ce CSM Constanța se află la un raport de 6 victorii și 11 înfrângeri.

În ultima rundă a sezonului regulat, U-BT Cluj-Napoca va găzdui CSM CSU Oradea, în timp ce formația de la malul mării îi va întâlni pe cei de la  CSM Corona Brașov pe teren propriu.

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *