Gimnastica românească a dat lovitura la Federația Internațională!

Maria Fumea, vicepreședintele forumului autohton, a fost aleasă membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică.

Succes răsunător pentru gimnastica românească, în cadrul celui de-al 83-lea Congresul FIG din Antalya, care se ține o dată la patru ani!

Maria Fumea, unul dintre vicepreședinții Federației Române de Gimnastică, a fost aleasă membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică. Au fost 21 de candidați eligibili pentru 7 locuri în Comitetul Executiv, iar vicepreședintele forumului din România a obținut cele mai multe voturi, 67 în al doilea tur de scrutin.

Maria Fumea este prima femeie din România care va face parte din conducerea Federației Internaționale de Gimnastică. În Comitetul Executiv al FIG sunt cinci bărbați și două femei.

Mandatul Mariei Fumea se va încheia la finalul anului 2024.

„Obiectivul meu este să ajut gimnastica românească să revină la un nivel foarte bun. Dacă românii sunt în structurile internaționale ale gimnasticii, înseamnă că încă suntem respectați. Succesul meu de la Congresul FIG este rezultatul întregii echipe din care fac parte, Mircea Apolzan, membru în Comitetul Executiv al European Gymnastics, Anca Grigoraș, președinte al Comitetului Tehnic Feminin în European Gymnastics și Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică. Echipa înseamnă totul!” – Maria Fumea, membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică.

Peste 25 de ani dedicați gimnasticii

Maria Fumea este o personalitate marcantă în gimnastica românească. Ea a pus bazele gimnasticii aerobice în România, iar rezultatele obținute sunt excepționale: peste 160 de medalii la Campionatele Mondiale, Europene și Jocurile Mondiale.

Cu o capacitate extraordinară în lumea sportului căruia i-a dedicat peste 25 de ani, Maria Fumea s-a remarcat nu numai ca antrenor coordonator al lotului de gimnastică aerobică a României, ci și ca arbitru internațional.

De peste 20 de ani este membru al Comitetului Tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *