„U” Cluj l-a dat afară pe stewardul care l-a lovit pe un ultras cu piciorul în cap

FC Universitatea Cluj anunță prima măsură după prima manșă din barajul cu Sibiul. Printr-un comunicat de presă clubul universitar anunță concedierea unui angajat care avea atribuții de organizator al partidei, pe care le-a depășit, intervenind, în mod nepermis, la incidente.

Comunicatul, evaziv, nu precizează dacă e vorba de stewardul care l-a lovit cu piciorul în cap pe Olimpiu Stoica, 37 ani, ultrasul care a intrat pe teren în minutul 88, si a fost pus jos de bodyguarzi fără a incita, sau e vorba de Bogdan Cantor, oficial al clubului, care a fost și el implicat in scandarea spiritelor in fața peluzei, așa cum presa a prezentat în fotografii.

Surse din club au declarat pentru Sportul Clujean că e vorba de steward.

Incidente grave

Reamintim că la meciul din prima manșă a barajului de promovoare cu Hermannstadt, la scorul de 0-2 pentru oaspeți, un fan al Universității Cluj, interzis pe stadioanele din România, a pătruns pe gazon și a traversat terenul la bustul gol până în fața peluzei pentru a o saluta, moment în care echipa de stewarzi ai firmei de pază NERA Mureșan a intervenit, iar suporterul a fost imobilizat. Deși acesta nu a opus rezistență și s-a predat singur, un steward în vârstă l-a lovit cu piciorul în cap pe fanul aflat la pământ, moment în care mai mulți colegii din peluză au coborât și ei pe teren pentru a-i lua apărarea.

Un grup de jandarmi a intervenit în forță pentru a calma spiritele, apelând la bastoane și spray-uri lacrimogene, gazând chiar și femei și copii.

Familia Coste, aflată la peluză împreună cu copilul lor, au coborât la finalul meciului pentru a ieși din stadion și au nimerit în mijlocul altercației cu jandarmii, care au declanșat spray-urile lacrimogene pe femeia gravidă aflată cu copilul în brațe.

Fotografii realizate de echipa Sportul Clujean

Redăm comunicatul oficial al clubului:

„FC Universitatea Cluj regretă incidentele de la finalul partidei de baraj. Clubul se declară ferm împotriva oricăror forme de violenţă şi le doreşte celor care au avut de suferit, suporteri și forțe de ordine, o recuperare rapidă.

În ultimii trei ani am întreținut un dialog constant cu fanii, care au înțeles că formele de manifestare extremă dăunează imaginii clubului. Le mulţumim celor aproape 24.000 de spectatori care s-au aflat duminică pe Cluj Arena și care, prin comportamentul lor, au demonstrat că pasiunea, decența și bunul simț prevalează în fața oricăror comportamente care nu își au locul la o manifestare sportivă.

Vom susţine şi încuraja mereu afirmarea paşnică a iubirii faţă de „U” şi vom respinge întotdeauna violenţa ca mod de exprimare.

Niciodată – cu atât mai mult în an Centenar – FC Universitatea Cluj nu va abdica de la ideea care, de-a lungul deceniilor, a fost firul călăuzitor al tuturor celor care s-au identificat cu “U”: “Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu speculă, ci jertfă” – (Iuliu Hațieganu, 1932).

FC Universitatea Cluj a luat deja măsuri împotriva celui care, nerespectând statutul de persoană implicată în organizarea partidei, a intervenit, în mod nepermis, în incidente. Persoana în cauză nu mai este, de astăzi, colaborator al clubului.

FC Universitatea Cluj îşi reafirmă angajamentul faţă de comunitatea clujeană şi valorile pe care le împărtăşim cu toţii: fidelitate, onoare, respect, tradiţie„, se arată într-un comunicat oficial.

Filmul evenimentelor poate fi văzut mai jos:

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *