Camelia Potec, la Sports Festival: „Sperăm la o medalie la Olimpiadă. Avem probleme cu bazinele de înot în România”

Fostă campioană olimpică la înot, Camelia Potec, acum președinte a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) , a discutat la ediția a doua a Sports Festival despre perspectivele domeniului, șansele la medalii la Olimpiadă și ce trebuie să facă un copil să ajungă campion.

Discuția, una relaxată, s-a desfășurat la ora 11.00, în cortul special amenajat din Parcul Central de către o bancă sponsor.

Moderator a fost redactorul -șef al cotidianului economic Ziarul Financiar, Sorin Pâslaru.

Potec a spus că ea speră la o medalie la Olimpiadă și că baza de selecție a înotătorilor a crescut. De asemenea, a spus că trebuie multă ambiție pentru un copil care se apucă de înot și că e important să nu se evite sau trece pe planul doi educația.

Ea a povestit amănunte din carieră pe care vi le oferim în filmarea de mai jos.

Potec, care a fost dezinvoltă și foarte amabilă, dând autografe și discutând cu toată lumea – se adeverește din nou că marii campioni sunt oameni modești, fără aroganțe – a făcut o radiografie a bazinelor din România și a recunoscut că sunt probleme, dar că, totuși, federația organizează Campionatele Internaționale ale României, rampă de lansare pentru mulți sportivi români.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *