Remus Câmpeanu: „E greu de definit ce înseamnă Universitatea și ce înseamnă ceva pe care o ai în inimă și nu știi de ce o ai acolo

Episodul 2 al serialului lansat de CS Universitatea Cluj, „100 de povești pentru 100 de ani”, i-a fost dedicat legendarului Remus Câmpeanu, cel care în 1965 a făcut parte din echipa care câștiga singurul trofeu din istoria clubului universitar, Cupa României, după o finală de poveste câștigată în fața lui Dinamo Pitești, meci în care a marcat un gol.

Și-a dedicat viața unui singur club și ne-a arătat tuturor ce înseamnă dragostea pentru „U”.

Este foarte greu să exprim un sentiment care se leagă de Clubul Universitatea, însă sentimentul respectiv face parte din familia mea și în special părinții mei. Universitatea a fost un părinte al meu pe care și eu încerc în calitate de părinte-moștenitor să încerc să transfer mai departe copiilor mei și celor apropiați mie. Nici nu pot defini ceea ce înseamnă Universitatea pentru mine, mă cuprind emoțiile când trebuie să vorbesc despre acest club, dar în același timp simt sentimente în momente de liniște sufletească care mă reîntorc înspre trecut și care îmi dau curaj pentru a întâmpina viitorul.

Când se vorbea de Universitatea când eram copil, în cartierul Bulgaria unde m-am născut, ciuleam urechile fiindcă așa frumos vorbeau fel de fel de persoane și oameni care erau bine crescuți, însă se găsea loc în sufletul fiecăruia câte ceva și ne transmitea și nouă copiilor care trăgeam cu urechea ce zic ăștia mari.

Am trăit sentimente și visam despre Universitatea, parcă era o persoană și nu reprezenta o instituție, încă nu știam ce înseamnă o instituție. Acest lucru din păcate mulți au uitat de acest lucru, pentru că sunt sigur că nu numai eu am simțit treaba asta, ci foarte mulți în mediul în care am trăit. Mulți au pierdut gândurile frumoase despre Universitatea și au uitat că are nevoie de sprijin. Din păcate cred că și acum acest lucru este valabil fiindcă Universitatea a avut nevoie totdeauna de sprijin și totodată a și transferat mulțumirea pentru ceea ce există.

E greu de definit ce înseamnă Universitatea și ce înseamnă ceva pe care o ai în inimă și nu știi de ce o ai acolo”, au fost cuvintele lui Remus Câmpeanu în an Centenar.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *