Dulca, ”U” Cluj, către suporteri: “S-a pus o presiune, aşa… Trebuia să avem un pic de răbdare la început”

Antrenorul Cristian Dulca a discutat astăzi deschis despre problemele și situația de la echipa de fotbal Universitatea Cluj, pe care o pregătește, dar întâi a discutat cu o parte din cei mai pătimași fani, care au mers la antrenamentul de marți, la baza UBB din Parcul ”Iuliu Hațieganu”, supărați după eșecul clar, 0-1 cu FC Argeș, după o prestație slabă a studenților.

Dulca le-a cerut răbdare fanilor, mai ales că la ”U” situația e grea, se joacă cu terenul propriu suspendat, se joacă la Târgu Mureș, fără spectatori, fără susținerea renumitei galerii ”U”-iste.

Chiar dacă situaţia nu e deloc perfectă la echipă, tehnicianul “şepcilor roşii” le cere răbdare atât suporterilor, cât şi celor din conducere.

Dulca a criticat ideea că din start s-a impus ca obiectiv promovarea mai ales că s-a schimbat o mare parte din lotul de jucători.

Fanii i-au cerut lui Dulca să câștige meciul cu Buzăul iar jucătorilor să fie mai combativi.

“S-a pus o presiune, aşa… Trebuia să avem un pic de răbdare la început, pentru că ştiam că nu va fi o evoluţie foarte bună cu atâţia jucători noi şi pe parcurs trebuia să ne punem un obiectiv. Trebuie să fim realişti şi să vedem ce avem în curte la ora asta. Mie nu mi-e frică de muncă, îmi asum munca şi greşelile, dar cred că trebuie să avem mai multă răbdare. Sigur, nu putem merge la nesfârşit cu înfrângeri şi joc foarte prost, dar am încredere în băieţi pentru că arată foarte bine la antrenamente. Asta, de fapt, ne îngrijorează, că arată bine la antrenamente şi la meci nu reuşit să ne concentrăm”, a spus astăzi Dulca presei.

Universitatea mai are încă două meciuri de jucat pe teren propriu fără spectatori , foarte grele ambele, cu UTA Arad (7 septembrie) și cu Petrolul Ploiești (21 septembrie), două contracandidate la promovare, și se speră ca acestea să se joace pe Cluj Arena nu la Târgu Mureș chiar dacă nu se va juca cu spectatori.

Patronul firmei care se ocupă de gazon a declarat recent pentru reporterul Sportul Clujean că mai sunt de așteptat minimum 3 săptămâni pentru că pe canicula gazonul se prinde greu chiar dacă e udat constant.

Primul meci cu spectatori al lui ”U” va avea loc pe 5 octombrie, pe Cluj Arena contra Ripensiei Timișoara.

U joacă cu Gloria Buzău duminică, ora 15.30, la Târgu Mureș, în direct la DigiSport și LookSport.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *