„U” Cluj a triumfat în prima etapă a turneului Rugby 7 și a fost învinsă de CSM Știința Baia Mare în Cupa României

Echipa de rugby masculin „U” Prodvinalco a câștigat nu mai puțin de cinci meciuri disputate în prima etapă a turneului de Rugby în 7 a ediției 2019-2020 a Diviziei Naționale de seniori, care a avut loc sâmbătă, 24 august, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

„Alb-negrii” s-au aflat în Grupa A la Rugby în 7, alături de CSM Galați, CSU Arad, Sportul Studențesc și concitadinii de la CS Mănăștur.

Rugbyiștii universitari s-au impus în toate partidele disputate din faza grupelor și a câștigat finala primei etape cu 17-14 împotriva celor de la RC Bârlad.

A fost prima întâlnire într-un meci direct oficial între două dintre echipele de rugby ale Clujului, Universitatea și CS Mănăștur.

Foto © Dan Bodea / Transilvania Reporter

„U” Cluj a disputat și după-amiază meciul din Grupa A a Cupei României cu CSM Știința Baia Mare, pierdut cu scorul de 17-43, după o primă repriză bună făcută de alb-negrii, cedată greu cu 12-17. În partea a doua, băimărenii au ieșit la joc și au dominat categoric meciul.

De asemenea, tot sâmbătă, Timișoara Saracens a câștigat fără drept de apel împotriva lui CS Tomitanii Constanța cu 75-6 în Grupa A a Cupei României, iar CSA Steaua București s-a impus în derby-ul cu Dinamo, scor 26-16, în Grupa B.

Etapele Campionatului Național de rugby 7 seniori:

24 august 2019 Cluj
31 august 2019 Iași
14 septembrie 2019 Arad
14 martie 2020 Petroșani
21 martie 2020 Galați

Campioana en-titre a competiției este Știinta Petroșani, care s-a impus în ultima rundă a ediției trecute în fata echipei CS Năvodari cu 12-7.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *