Zero fotbal pentru „U” Cluj. Cu Dinu Gheorghe în tribună, trupa lui Dulca a fost umilită de Metaloglobus și a devenit o candidată certă la retrogradare

Cu Dinu Gheorghe în tribună, viitorul manager sportiv al echipei, Universitatea Cluj a suferit a treia înfrângere consecutivă din actualul sezon, la București, pe terenul lui Metaloglobus, scor 2-0 (1-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 5-a a Ligii a 2-a. „Șepcile roșii” au ajuns la a patra înfrângere din actuala stagiune și se menține pe loc retrogradabil (17).

„U” a avut prima situație de gol a meciului în minutul 10, Pârvulescu a centrat bine de pe dreapta, iar Florescu a urmărit mingea şi a reluat cu latul din 6 metri, dar Nedelcovici a prins pe linie! Bucureștenii au dat replica trei minute mai târziu prin Mino Sota, care a recuperat, a avansat pe centru, i-a pasat în stânga la Ovidiu Herea, care a reluat din afara careului, însă Dur-Bozoancă a reținut. (13).

Mult mai incisivă și mai prezentă în jumătatea clujenilor, Metaloglobus a mai avut o nouă ocazie clară, dar Claudiu Herea a reluat spre poartă și Bozoancă a reținut (17).

Într-una dintre singurele situații anemice la poarta gazdelor a Universității Cluj, Rafa Miranda a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga direct spre poartă, dar mingea s-a dus mult pe lângă. (34).

Cu trei minute înainte de finalul primei reprize, Claudiu Herea a trimis în transversală dintr-o lovitură liberă, mingea a sărit în față și l-a lovit pe Florescu, a ricosat la Ovidiu Herea, care a împins mingea din 3 metri în poartă. 1-0 pentru Metaloglobus la pauză.

În debutul reprizei secunde, Metaloglobus a majorat diferența la 2-0 prin aceleasi veteran Ovidiu Herea, care a bifat „dubla” cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare a lui Ciubotaru din alergare de pe dreapta (47).

O nouă ocazie importantă de gol a bucureștenilor, Claudiu Herea l-a întors pe Inacio și a centrat în fața porții, mingea a ajuns la fratele său, care nu a reușit să înscrie din 4 metri golul al treilea (50).

„U” Cluj nu a reușit să își creeze nicio situație clară de a marca și a fost surclasată de bucureșteni. Dur-Bozoancă a intervenit în fața ex-ului Andrei Lungu, care a rămas singur în careu (84) dar a fost blocat de clujean.

Etapa viitoare, „U” Cluj va juca pe teren propriu, la Târgu Mureș, cu UTA Arad, meci programat vineri, 6 septembrie, de la ora 19:30.

Echipele de start:

Metaloglobus: Nedelcovici – Iul. Ciubotaru, D. Lung, L. Cazan (Plămadă, min. 80), Al. Coman – Andr. Lungu, Mono Sota – Duminică (Chiriac, min. 88), Cl. Herea, Ciocâlteu (Ghenovici, min. 66) – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve: Gavrilaş – Ghenovici, Sava, C. Ionică, Stoianovici, R. Chiriac, Fl. Plămadă
Antrenor: Marius Măldărăşanu

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – R. Takacs, Inacio, Art. Crăciun, T. Gomes – Ceitil (Ceitil, min. 54), Dican (Vomit, min. 91) – Nic. Pîrvulescu (Taub, min. 65), G. Florescu (cpt.), Rafa Miranda – Al. Pop
Rezerve: Gorcea – Pedro Mendes, Telcean, Vomir, Kay, Berci, Taub
Antrenor: Cristian Dulca

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *