Sfaturi de viață de la BIG GHIȚĂ, cel mai bun baschetbalist român ALL TIME. „La Cluj mă simt ca acasă, îmi place cum s-a dezvoltat orașul”

Cel mai bun baschetbalist român ALL TIME și singurul care a jucat în cea mai tare ligă din lume, NBA, Gheorghe Mureșan (48 ani, 2.31 m), a acordat un interviu în Gazeta Sporturilor, pe care vă invităm să îl parcurgeți AICI.

Cel supranumit BIG GHIȚĂ a declarat că îi place cum s-a dezvoltat Clujul în ultimii ani, vorbit despre perioada petrecută în America, a oferit câteva informații de culise despre experiența sa în NBA și a rememorat câteva amintiri pe parchet când a jucat împotriva lui Michael Jordan.

Cum vă simțiți de fiecare dată când vă întoarceți la Cluj Napoca? 

Ca acasă. E ca și cum tu pleci într-o deplasare și după o lună, două, trei te întorci acasă. Te simți bine, nu?  

– Ce vă place să faceți aici, în România? 

Să stăm, să vorbim, să mâncăm, să fim unul lângă celălalt. Cel mai frumos loc e unde ai copilărit. Cele mai frumoase amintiri ale unui om provin din copilărie, iar de lucrurile astea nu te poți despărți dacă ai avut o copilărie și-o familie frumoase. Mă relaxez aici, la Cluj, luna august e mereu luna mea de relaxare. Nu voi face nimic special, sincer îți spun. Lenevesc. 

– Ce vă place să mâncați acasă? 

Nu e ceva anume. Eu nu sunt mâncăcios, mă bazez pe salate și cât mai puțină carne, atât cât să am energie. Dacă vreau mâncare românească, o fac și la Washington. Eu încerc să reduc din ceea ce nu am nevoie. Nu trăiesc pentru mâncare. 

– Cum ați regăsit Clujul? 

Eu iubesc foarte tare acest oraș. Mă simt foarte bine de fiecare dată când mă întorc aici.  

Vă simțiți apreciat? 

Nu știu dacă am făcut vreodată diferența între State și Ardeal. Clujenii mă cunosc de când eram copil, de când am venit la oraș la 15 ani, americanii de când jucam în NBA. Eu sunt acasă și aici, și acolo, mă simt apreciat oriunde. 

Continuare interviu…

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *