Moment emoționant la retragerea din activitate a baschetbalistului Aleksandar Rašić. „Clujul este a doua mea casă” – VIDEO

Unul dintre cei mai iubiți și apreciați stranieri care au trecut pe la Cluj-Napoca și au îmbrăcat maioul echipei de baschet masculin U-Banca Transilvania, sârbul Aleksandar Rašić, a avut parte de un moment special organizat pentru retragerea sa din activitate, în pauza meciului cu Fenerbahce Istanbul din cadrul turneului amical League of the 4 organizat de Sports Festival.

Sârbul a petrecut trei ani la „U” și a devenit campion cu gruparea clujeană. Acesta a decis să își încheie cariera de sportiv profesionist la finele sezonului precedent.

Organizatorii turneului i-au dedicat și un videoclip special cu cele mai importante momente din cariera, pe care l-a rulat pe ecranele cubului de deasupra sălii. Rašić l-a privit emoționat și a filmat cu telefonul, iar la final a venit în centrul terenului pentru ultima dată, fiind aplaudat la scenă deschisă de toată sala, și a primit cadou o diplomă și o sticlă de șampanie din partea directorului sportiv al U-Banca Transilvania, Branko Cuic.

VIDEO

Sârbul a declarat că orașul Cluj-Napoca este a doua lui casă și a promis că va reveni curând aici.

Născut pe 16 martie 1984 la Šabac, în Serbia, Aleksandar s-a bucurat de o carieră de excepție. El este un produs al școlii de baschet FMP Zeleznik, dar a debutat la seniori alături de Borac Čačak. Primul angajament peste hotare a fost în a doua jumătate a stagiunii 2006-2007, la Efes Pilsen Istanbul (Turcia), sezonul următor petrecându-l în Rusia, la Dynamo Moscova și în Germania, la ALBA Berlin.

Pentru Rašić au urmat două sezoane în Serbia, la Partizan Belgrad (2008-2009), iar apoi mai multe peripluri de câte un sezon la Trabzonspor (Turcia, 2010-2011), Lietuvos Rytas (Lituania, 2011-2012), Montepaschi Siena (Italia, 2012-2013), TED Ankara Kolejliler (Turcia, 2013-2014), Torku Konyaspor (Turcia, 2014-2015).

Aleksandar a cucerit titlul în Germania, Serbia sau Italia și a evoluat la U-Banca Transilvania din 2016 și până în 2019. Și-a anunțat retragerea înaintea finalei mici cu SCM U Craiova, din luna mai. La momentul respectiv, clubul clujean i-a și dedicat lui Raške o scrisoare de mulțumire, pe care vă invităm să o lecturați printr-un click AICI.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *