Gimnastul Marian Drăgulescu, 38 ani, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Marian Drăgulescu, în vârstă de 38 de ani, şi-a asigurat, luni, prezenţa la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020, anunţă Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

„Team Romania a ajuns la 50 de sportivi calificaţi. Marian a reuşit doua sărituri foarte bune, 14.616 si 14.633 şi cu media 14.624 e pe 6 în finală. Eliminându-se sportivii calificaţi cu echipa el se află acum pe loc eligibil pentru Jocuri, unul din cele 3 puse în joc. Bravooo Marian!”, notează COSR, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Drăgulescu, care va împlini 39 de ani pe 18 decembrie, bifează la Tokyo cea de-a cincea participare la Jocurile Olimpice, după cele de la Sydney, Atena, Beijing şi Rio de Janeiro.

Ediţia de la Atena, din 2004, i-a adus trei medalii olimpice: două de bronz, la sărituri şi cu echipa, şi una de argint, la sol. Titlul olimpic rămâne în continuare visul lui Marian Drăgulescu.

Campionatele Mondiale de la Stuttgart reprezentau ultimul tren spre Jocurile Olimpice pentru Marian Drăgulescu. Gimnastul voia să se retragă, în cazul în care rata prezenţa la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020.

Dacă nu mă voi califica, mă voi retrage din activitate. Ăsta e singurul meu vis care mi-a mai rămas ca gimnast: participarea la Jocurile Olimpice. Deocamdată, traversez o perioadă de recuperare medicală. Sper ca la Stuttgart să fiu apt sută la sută. Voi concura atât la sol cât şi la sărituri. Dacă nu voi avea nicio problemă de sănătate îmi acord cam optzeci la sută şanse de calificare la Tokyo”, spuneaMarian Drăgulescu, în exclusivitate pentru telekomsport.ro, în luna iunie.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *