Victorie fără emoții pentru U-BT Cluj-Napoca în returul cu Rahoveci și calificare în grupele FIBA Europe Cup

Cu un avantaj de 25 de puncte avantaj luat din partida tur, baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania nu au avut niciun fel de emoții în returul cu kosovarii de la KB Rahoveci, pe care i-au surclasat miercuri, 9 octombrie, cu scorul de 91-47 (22-18 / 29-8 / 21-5 / 19-16) și au obținut calificarea mult așteptată în grupele FIBA Europe Cup.

Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan au început partida din Sala Polivalentă în formula Kerron Johnson, Patrick Richard, David Vida, Donatas Tarolis și Darko Planinic, iar kosovarii au avut un început bun de joc și au condus pentru o scurtă perioadă pe tabelă (5-7), dar alb-negrii s-au dezlănțuit și au preluat frâiele jocului, trecând la conducere. Primul sfert a fost adjudecat de U-BT Cluj cu 22-18. În sfertul al doilea, Artis Ate a pus primele puncte în contul clujenilor cu un coș înscris din spatele semicercului, iar Tarolis a reușit un alley-oop din pasa lui Johnson. Gazdele au intrat la pauza mare cu un avantaj liniștitor pe tabelă, 51-26.

Mica galerie a Universității Cluj a cântat pe toată durata partidei.

Foto: Krisztian Bucsi

În partea secundă, pe teren a existat doar o singură echipă, U-Banca Transilvania, care a dictat tempo-ul jocului și și-a dominat autoritar adversarul, chiar și cu jucătorii tineri aruncați în luptă de „Silvă”, cum ar fi Rareș Uță, Ștefan Grasu și David Vida, care au făcut legea sub panoul kosovarilor și au înscris pe bandă rulantă pentru o victorie cu adevărat entuziasmantă în care toți jucătorii de pe foaia de joc și-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Foto © Krisztian Bucsi
David Vida, la minge. Foto © Krisztian Bucsi

De menționat că și tinerii fundași Anton Rotaru și Toma Lungoci au bifat peste 10 minute pe parchetul Sășii Polivalente BT Arena.

Cel mai bun marcator pentru U-BT Cluj a fost Andrei Calnicenco, cu 17 puncte, urmat de Darko Planinić și Patrick Richard, ambii cu câte 11 puncte, David Vida (10 pct), Donatas Tarolis (9 pct), Ștefan Grasu (7), Rareș Uță (6), Karlo Žganec (6), Anton Rotaru (5), Artis Ate (5), Kerron Johnson și Toma Lungoci, ultimii cu câte 2 puncte.

La final, baschetbaliștii clujeni au sărbătorit alături de fani calificarea în următoarea fază europeană.

U-Banca Transilvania va fi repartizată în grupa G a FIBA Europe Cup, alături de Sodertalje (Suedia), BC Balkan (Bulgaria) și Enisey Krasnoyarsk (Rusia).

Primul joc în grupe pentru alb-negri va fi cu Sodertalje, pe 23 octombrie, în deplasare. 

Foto: © Krisztian Bucsi

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *