Kay, înger și demon pentru „U” Cluj. Trupa lui Falub a smuls o remiză pe terenul „lanternei” Sportul Snagov după ce a fost egalată în prelungiri! Falub: ”Suntem penibili”

Fără mijlocașul George Florescu, suspendat pentru această partidă și cu trei jucători convocați la loturile naționale de tineret, Universitatea Cluj s-a deplasat la Ghermănești cu gândul la cele trei puncte în meciul cu ultima clasată în Liga a 2-a, Sportul Snagov, dar a smuls doar un punct, scor 1-1 (0-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 11-a din eșalonul secund.

Pe un teren execrabil pe mica arenă „Voința” din comuna ilfoveană Snagov, Universitate a avut parte de o replică solidă a „lanternei” în prima repriză. U nu a reușit să își creeze prea multe situații la poarta lui Miclea, doar încercările lui Gavra și Rafa ce au mai animat partida.

Prima mare ocazie de gol a venit în minutul 6, clujeanul Takacs a centrat foarte bine la semi-înălțime, în careu, de unde Cristi Gavra a reluat din prima, dintr-un voleu, plasat, însă portarul Miclea a intervenit și a respins în corner. Apoi, o ocazie bună a Snagovului, Poștoarcă a centrat în careu, iar Stoica a reluat cu capul direct în brațele lui Tordai (13). Mult mai incisivă în jumătatea clujenilor, Snagovul a trecut pe lângă deschiderea scorului prin Dorobanțu, care a reluat peste poartă din careul mic (18).

Lucrurile s-au complicat pentru antrenorul lui ”U”, Adrian Falub, care a fost nevoit să îl schimbe pe Gavra, ieșit accidentat, cu Rafa Miranda la jumătatea primei reprize (22). Portughezul și-a creat două ocazii notabile după intrarea pe teren. În minutul 34 a reluat în forță, periculos, dintr-un voleu de la marginea careului în urma unui corner, dar portarul Miclea a intervenit și a respins in extremis. Și tot atacantul lusitan a șutat puternic din marginea careului, dar Alex Pop s-a aflat pe traiectoria balonului și arbitrul a fluierat ofsaid (43). Snagovul a încheiat prima repriză cu o situație importantă în prelungiri, Dorobanțu a trimis puternic peste poarta lui Tordai dintr-o pasă a lui Neacșu.

Prima ocazie importantă pentru „U” în partea a doua i-a aparținut lui Ceitil care servit de Pârvulescu, pătruns în viteză în careu, nu a reușit să împingă mingea pasată de portughez în poartă (60). Un alt portughez al lui ”U” Inacio Miguel s-a înălțat foarte bine în careu și a trimis cu capul peste poartă din careu, la capătul unei centrări a lui Rafa (74).

Ocazie rarisimă de gol pentru Universitatea, Rafa a centrat în careu, de unde juniorul Dican a trimis mingea cu capul în bara transversală, iar arbitrul a acordat corner (79). În urma loviturii de colț executate de Rafa, fundașul din Insulele Capului Verde, Kay, a deschis scorul cu o lovitură de cap imparabilă, iar „șepcile roșii” s-au instalat la conducere pe tabelă (0-1, min. 81).

Dintr-o centrare foarte bună a lui Takacs, Pârvulescu, nemarcat în careu, ar fi putut înscrie golul doi, dar reluarea sa a fost anemică și s-a dus puțin pe lângă poartă (86).

Snagovul a primit un penalty în minutul 90 la un henț în careu făcut de Kay, iar francezul Safsaf a restabilit egalitatea de la punctul cu var, portarul Tordai ghicind colțul, fiind aproape să respingă.

Sportul Snagov putea să de-a lovitura de grație la ultima fază a meciului, în prelungiri, autorul golului egalizator, Safsaf, a scăpat singur cu portarul și a încercat să îl fenteze, dar Tordai a reușit să îl blocheze și să evite un gol fatal pentru clujeni.

Meciul s-a încheiat 1-1, iar „U” Cluj pierde două puncte importante în economia clasamentului care ar fi ajutat-o să scape de emoțiile retrogradării. Elevii lui Falub au ajuns la trei remize consecutive în campionat.

În urma acestui rezultat, „studenții” acumulează 12 puncte în clasament și ocupă locul 13.

Etapa viitoare, „U” Cluj va juca în deplasare, la Constanța, pe terenul Farului, partidă programată miercuri, 16 octombrie, de la ora 15:00 apoi va juca pe teren propriu cu incomoda echipă din Mioveni.

Echipele de start:

Sportul Snagov: Micle – Poştoarcă, Ghidurea, Ad. Neacşu, Turbatu – Ad. Stoica (cpt.) (P. Cubleșan, min. 66), G. Apostol – Dorobanţu (N. Ioniță, min 85), Nechita, Mirică (Al. Rusu, min. 77) – Safsaf

Rezerve: Oct. Stanciu – Ristea, Cubleşan, Al. Rusu, Cos. Novac, Fl. Lungu, Narcis Ioniţă

Antrenor: Valentin Ivan

„U” Cluj: Tordai – Berci (Pârvulescu, min. 46), Inacio, Kay, Takacs – Taub, Ceitil (Vl. Mihalcea, min. 79), Dican, Al Pop – Gavra (Rafa, min. 22), Goga (cpt)

Rezerve: Gorcea, Burghele, Gomes, V. Mihalcea, Rafa, Guedj, Pârvulescu

Antrenor: Adrian Falub

Cartonașe galbene: Neacșu (78), Miclea (90+4) // Berci (42), Inacio (63)

Foto: Cristian Cosma / facebook.com/FCUCluj

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *