Victorie de pus în ramă pentru rugbyiștii de la „U” Prodvinalco Cluj în fața multiplei campioane a României, Timișoara Saracens

Echipa de rugby masculin „U” Prodvinalco Cluj a obținut miercuri, 16 octombrie, o victorie entuziasmantă și de pus în ramă în fața multiplei campioanei a României, Timișoara Saracens, scor 27-19, într-o partidă care a contat pentru etapa a 8-a a Superligii Naționale.

Meciul a avut loc pe terenul I din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, de la ora 16:00.

Rugbyiștii clujeni au ieșit pe teren extrem de montați, cu o ambiție și dorință de victorie, iar evoluția lor în fața titratei formații din Timișoara a fost una dintre cele mai bune din ultimii ani. La pauză, oaspeții din Banat conduceau cu scorul de 6-12, cu două eseuri și două transformări, însă în partea a doua alb-negrii s-au dezlănțuit și au preluat conducerea în fața titratei formații din Timișoara.

Cu acest succes nesperat, Universitatea Cluj și-a luat revanșa în fața timișorenilor pentru înfrângerea drastică din prima etapă a sezonului 2019-2020, scor 54-18.

Această victorie este a treia pentru clujeni în acest sezon, după succesul cu ACS Tomitanii Constanța din deplasare (24-34, Etapa 2), respectiv pe teren propriu cu Dinamo (28-20, Etapa 3).

La doar 18 ani, Virgil Ghenea a fost declarat omul meciului în această victorie frumoasă.

Marcatorii unui eseu în această victorie de neuitat au fost veteranul Daniel Gheța, Cristian Murgoci și Virgil Ghenea, iar Ovidiu Melniciuc a reușit să bifeze două lovituri de pedeapsă și o transformare, iar Ionuț Mazăre, două transformări.

Etapa viitoare, U Cluj va primi vizita formației ACS Tomitanii Constanța sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 11:00, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *