Autorul golului victoriei CFR-ului cu Rennes, Ciprian Deac, dezamăgit după succesul chinuit care i-a adus pe locul 2 în Grupa E. „Am fost puțin penibili”

Dacă antrenorul Dan Petrescu şi-a criticat elevii după victoria chinuite din Franța, de pe terenul lui Rennes, nici autorul golului victoriei, Ciprian Deac, nu a fost prea fericit după acest joc.

„Am fost puțin penibili”, a afirmat, la finalul meciului, mijlocașul CFR-ului, pentru Digisport.

„A fost un meci greu, cu toate că ei au rămas cu un om în minus încă de la început. O echipă cu calitate, care știe fotbal. Şi cu doi în minus ne-a fost greu. Sincer, nu suntem mulţumiţi de prestaţia din seara asta. Nu ai voie cu doi oameni în minus să aibă posesia.

E clar că intervine acea stare de relaxare. Dar, să nu uităm că suntem mulți jucători de peste 30 de ani și în momentele acestea ar trebui să se vadă experiența. Am fost puţin penibili, să zic așa.

Am avut în prima repriză trei ocazii mari în care puteam să închidem meciul și nu mai aveam emoții. Vă spun sincer, Rennes este o echipă pe care este foarte greu să o baţi aici. Meciul retur va fi cu totul alt meci. Noi avem o forță în plus pe teren propriu. Deocamdată nu am realizat nimic, a spus Deac la Digisport.

Campioana României s-a impus cu mari emoţii un meci în care trebuia să se impună clar, având în vedere că Rennes a jucat mult timp în nouă oameni. Unicul gol al partidei a fost înscris de Ciprian Deac (‘9), dar gazdele au ratat un penalty prin Mbaye Niang (’28).

Soarta partidei s-a decis în minutul 5, când portarul Mendy l-a faultat în postură de ultim apărător pe Lacina Traore şi a fost eliminat. În poartă a intrat tânărul goalkeeper Pepe Bonet, devenind cel mai tânăr portar care a evoluat în Europa League, la 16 ani şi 254 de zile. Deac a marcat din lovitură liberă acordată (9), golul care a adus victoria echipei ardelene.

În debutul reprizei secunde, Rennes a rămas în 9, Camavinga fiind eliminat după ce l-a faultat pe Omrani la 16 metri, în urma unei pase greşite a lui Bonet (’46). Deşi a avut avantaj un numeric decisiv, CFR a făcut o repriză secundă foarte slabă, fiind dominată pe alocuri de echipa gazdă, care şi-a creat singurele ocazii clare. Finalul a fost cu atât mai strâns cu cât CFR a evoluat în 10 jucători din minutul 82, când Susic a primit al doilea cartonaş galben.

CFR a obţinut prima victorie în faţa unei echipe franceze, după trei egaluri şi trei eşecuri în partidele anterioare. Rennes a mai jucat un singur meci contra unei echipe româneşti, fiind învinsă de Rapid cu 2-0 în 2005, în Giuleşti, în Cupa UEFA.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *