Duško Vujošević, încrezător înaintea meciului cu CSM CSU Oradea: „Cu tot respectul pe care-l am față de Oradea, eu cred că noi vom termina meciul învingători. Trebuie să le setez mentalitatea aceasta băieților, pentru că cel mai ușor mod de a câștiga este să gândești pozitiv”.

BTarena găzduiește derby-ul rundei a treia din LNBM dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea. Înaintea meciului de sâmbătă seara, de la ora 18.30, clubul clujean a susținut o conferință de presă la care au participat antrenorul coordonator Duško Vujošević, directorul sportiv Branko Ćuić respectiv jucătorul Patrick Richard.

Tehnicianul sârb a început cu prezentarea adversarului de mâine: „Am văzut câteva meciuri ale Oradiei și cele mai multe erau cele împotriva Sibiului, în supercupă și în FIBA Europe Cup. Obiectivul nostru este să fim campionii României și cu siguranță că pe parcursul anului o să ne aștepte meciuri mai importante contra Oradiei decât meciul de mâine, dar bineînțeles că și acesta este foarte important.

La cum am văzut echipa lor, pot spune că Oradea are 6-7 jucători cu calitate ofensivă foarte bună. Jocul lor ofensiv se bazează pe calitățile individuale și sunt puțin atipici pe pozițiile 4-5, aici ar fi vorba de Zeković și Marković. Oradea joacă foarte bine pe tranziție, sunt foarte buni la recuperările ofensive și calitățile lor individuale nu te lasă să fii relaxat, pentru că toți 5 pot pune pericol”.

Vujošević a lăudat efortul pe care-l fac elevii lui în fiecare zi: „Noi am selectat un team care poate avea de la început chimie bună, pe care pot spune că am produs-o. Toată lumea are doar o funcție și echipa asta dorește să câștige fiecare meci, iar dorința și voința asta se manifestă în fiecare seară la antrenament”.

Antrenorul s-a arătat încrezător în forța echipei sale: „Cu tot respectul pe care-l am față de Oradea, eu cred că noi vom termina meciul învingători. Trebuie să le setez mentalitatea aceasta băieților, pentru că cel mai ușor mod de a câștiga este să gândești pozitiv”.

Patrick Richard crede în potențialul coechipierilor săi

Patrick Richard a vorbit despre cum vede jocul campioanei, dar și despre cel mai periculos jucător al acesteia, Kris Richard: „Oradea are o echipă foarte bună, cu jucători experimentați și au păstrat mulți băieți din sezonul trecut. Ne focusăm pe fiecare adversar în parte, pe ce avem de făcut zilnic ca să devenim mai buni și încercăm să punem în practică asta în timpul jocului”.

„Îl cunosc pe Kris Richard, am jucat împreună în colegiu. A fost la Lousiana, de unde sunt eu, deci am jucat de câteva ori, dar probabil nu-și amintește pentru că am fost ceva mai tânăr. E un jucător versatil și unul dintre cei împotriva cărora trebuie să luptăm mâine”.

Richard a scos în evidență și un factor important din cadrul echipei: Cred că suntem încrezători încă din prima zi la acest club. Desigur, victoriile ajută starea aceasta și ne dau o doză și mai mare de încredere, însă luăm jocurile pe rând. E un sezon lung, iar acesta este un alt test, împotriva campioanei, acasă”.

La final s-a discutat și despre tinerii clubului, amintindu-se un jucător de la grupa U16: „Dacă vor să joace mai mult, trebuie să se antreneze mai mult. Există însă talent la copiii noștri și un nume concret este Tudor Somăcescu, după care s-au interesat mai multe cluburi în urma Campionatului European U16. Acum el e la noi și focusul lui trebuie să fie aici și așteptăm să-l promovăm și pe el”.

CSM CSU Oradea a disputat până acum șapte meciuri, dintre care a cedat în două (62-71 cu Falko Szombathely și 83-85 cu CSA Steaua București), spre deosebire de U-BT, care este neînvinsă până acum.

Lideri din punct de vedere statistic sunt Kris Richard (14.5 puncte, 4.5 recuperări), Dragan Zeković (16.5 puncte, 5 recuperări) respectiv Giordan Watson (5 assist-uri în medie). Pentru jocul de la Cluj-Napoca, singurul absent al campioanei va fi internaționalul român Bogdan Nicolescu, accidentat.

Ultimele două campioane ale României se întâlnesc pentru prima dată după semifinala din sezonul anterior, câștigată de bihoreni cu 3-1 la general. De altfel, în ultimele șase confruntări directe Oradea are o singură înfrângere, 92-82, pe 14 mai, în al doilea joc al semifinalei.

Jocul care deschide etapa a treia va fi transmis în direct pe DigiSport 4 și LookSport 3.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *