Arsenal eliminată din Cupa Ligii după un meci fantastic cu zece goluri contra lui Liverpool

Un meci incredibil s-a disputat aseară în optimile de finală din Carabao Cup între Liverpool și Arsenal, partida a avut cinci goluri pentru ambele formații, dar după un deznodământ dramatic, Arsenal a fost eliminată la loviturile de departajare.

Înaintea partidei niciuna dintre echipe nu și-a manifestat interesul pentru câștigarea acestei competiții, fiind una dintre cele patru competiții în care participă ambele echipe. „Tunarii” veneau după o victorie ușoară acasă cu 5-0 contra lui Nottingham Forrest, iar ”cormoranii” veneau după o deplasare la Milton Keynes câștigată cu 2-0.

Formațiile ambelor echipe formau o combinație între a doua echipă și tineri veniți de la academii, iar nimic nu anunța partida fulminantă ce avea să urmeze.

Primul 11 a lui Liverpool: Kelleher – Milner, van den Berg, Gomez, Williams – Keita, Lallana, Oxlade-Chamberlain – Origi, Brewster, Elliott (pe parcursul partidei au mai intrat: Chirivella și Jones)

Primul 11 a lui Arsenal: Martinez – Bellerin, Mustafi, Holding, Kolasinac – Torreira, Willock – Maitland-Niles, Ozil, Saka – Martinelli (pe parcursul partidei au mai intrat: Guendouzi, Ceballos și Tierney)

Liverpool deschide scorul repede după o gafa a lui Mustafi care trimite mingea din fața lui Brewster direct în proprie poartă. Arsenal răspunde rapid după 13 minute prin Torreira care trimite mingea în poartă după o respingere nesigură a lui Kelleher, iar Martinelli după cinci minute o duce pe Arsenal în avantaj pentru prima data în acest meci după o neînțelegere în apărarea lui Liverpool. Același Martinelli mai profită o dată de tânără apărarea și dublează avantajul în minutul 36. Elliott este faultat de Martinelli în careu și obține lovitura de pedeapsă, executată sigur de către veteranul Milner înainte cu două minute de terminarea primei reprize.

Repriza a doua începe în forță după o pasă lentă dată de Milner spre Kelleher, MaitlandNiles interceptează mingea și cu ajutorul lui Ozil reușește să dubleze din nou avantajul în minutul 54. Fostul jucător al tunarilor, OxladeChamberlain trimite o lovitură imparabilă din afara careului și reduce rapid din diferență după doar patru minute. Revelația sezonului trecut, Origi participă și el la marcatorii cormoranilor și egalează după un șut puternic, Martinez reușește să respingă mingea, dar tot în proprie poartă. Tunarii nu par destabilizați după ce au fost egalați și tânărul Willock trimite în vinclul lui Kelleher din 25 de metri și îi aduce din nou pe Arsenal în avantaj. Când totul părea terminat, același belgian, Origi, obișnuit cu goluri în minutele de prelungire, reușește din nou să marcheze și provoacă un deznodământ neașteptat în minutul 90+4 după un voleu din 11 trimite meciul la lovituri de departajare.

Ceballos este singurul care ratează din partea lui Arsenal, iar Jones ultimul executant al cormoranilor asigură calificarea pentru sferturile de finală ale Cupei Ligii.

Celalalte echipe care au mers mai departe în Cupa Ligii sunt: Colchester, Leicester, Oxford United, Manchester City, Manchester United, Aston Villa și Everton.

Arsenal trece printr-o perioadă slabă după un egal acasă cu Crystal Palace și o înfrângere în deplasare la Sheffield United, iar Liverpool este într-o forma formidabilă după o victorie acasă cu Tottenham și o victorie în deplasare la Genk în Champions League. Arsenal o întâlnește pe Wolverhampton în următoare etapă de Premier League, iar Liverpool dispută următorul meci în deplasare la Aston Villa.

Rezumatul partidei:

Text de Dragoș Șoneriu, student, jurnalism, anul 1, UBB

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *